Digidexo.com

Hvordan virker Xanax arbeid?

Hvordan virker Xanax arbeid?

Alprazolam

Alprazolam er en hurtigvirkende, kortsiktig stoff som tilhører benzodiazepin klassen legemidler. Det er solgt under navnene Xanax, Xanor og Niravam. Xanax brukes til å behandle angst, fra milde tilfeller til full blåst panikkanfall. Det har også vist seg å være effektiv i behandling av visse former for depresjon og humørsvingninger forbundet med Pre-Menstral syndrom (PMS) og alkoholisme. Det er et avhengighetsskapende stoff, og bør bare tas under en lege omsorg.

Benzodiazepiner

Hjernen inneholder naturlige beroligende midler i form av gamma-amino-smørsyre, eller GABA for korte. De befinner seg i de fleste av nevrotransmittere og er utløst av angst. Disse beroligende midler arbeide for å roe ned puste, puls og generell angst.
Alprazolam (Xanax) er en type benzodiazepin. Benzodiazepiner binde seg til en del av GABA og modulere den. De arbeider også for å kvele den hemmende reseptor i hjernen. Kort sagt, fungerer Xanax ved både å senke hemninger, og fester seg til Gabas og økende sine tranquilizing evner. Den er hurtigvirkende, som trer i kraft i så lite som 15 minutter. Jo flere Gabas du har, jo mer effektivt Xanax fungere.

Bivirkninger

Xanax fungerer godt å slappe av og roe kroppen, men det har også bivirkninger som inkluderer tretthet, nedsatt koordinasjon, talevansker og vektøkning. Jo lenger det er tatt, jo mindre effektiv blir det som kroppen blir vant til det, og avhengig av det. I disse tilfellene bør tilbaketrekning fra stoffet skje gradvis og under tilsyn av lege. Plutselige tilbaketrekning vil føre til angst for å gå tilbake, sammen med hodepine, søvnløshet, depresjon, nervøsitet og rask pust, og muligens skjelvinger og kramper.