Digidexo.com

Medisinsk Bevis for kolon renser

Som kolon rensing har fått i popularitet de siste årene, har en debatt pågått over Internett om effektiviteten av prosedyren for bedre helse. Kolon rensing er basert på teorien om at sykdom er basert på en sikkerhetskopiert tarmen. Ulike typer av kolon renser har fått i popularitet som flere mennesker lider av bredspektrede lidelser som ikke har enkle å finne årsaker - nøyaktig hvilke typer sykdommer som et giftig opphoping av avfall i tykktarmen kan forventes å forårsake.

Betydning

Kolon renser angivelig arbeid ved å eliminere år med oppbygging av encrusted fecal materiale og slimaktig plakk - som det er hevdet av talsmenn, er en unaturlig biprodukt av en typisk vestlig kosthold med lavt fiber bearbeidet mat. Klyster brukes før visse medisinske prosedyrer som for eksempel en koloskopi, men legene vanligvis ikke anbefale disse for kolon renser. Colonic vanning prosedyrer bære en risiko for dødelige sykdommer som amebiasis dersom utstyret ikke er sterilisert skikkelig, ifølge Dr. Stephen Barrett.

Effekter

Tilhengere av kolon renser hevder at prosedyren har hjulpet dem med ufruktbarhet, acne, leddgikt, trøtthet, fedme og en rekke andre problemer. Rensing din kolon kan føre til en kortsiktig fordel som oppsamlet avfall er løsnet, men hvis dette fôr er en normal del av tykktarmen fungerer det kunne gå tilbake etterpå. Kolorektal kreft har blitt den nest mest dødelige kreftformen etter lungekreft i USA, men forekomsten av det har falt litt de siste 30 årene på grunn av mer avanserte screening prosesser.

Studier

Fordi kolon rensing er kompleks, er markedet vokser så raskt og prosedyren er utsatt for personlige feil, kan noen medisinsk studie gjøres for å vise negative eller positive resultater basert på innfall av forskeren. Ifølge American Cancer Society, faktorer som øker sjansene for å få tykktarmskreft er fedme, har en stillesittende livsstil og spise en høy andel av rødt kjøtt - samt å ha polypper, diverticula og andre forløpere til kreft i kroppen din. Dersom tykktarmen renser fjerne Encrusted materiale som bidrar til disse problemene, kan det antas at det er fordelaktig.

Historie

Ideen om at sykdom i kroppen resultater fra opphopning av putrefied avfall i tykktarmen stammer fra leger i det gamle Egypt, og praksisen spredte seg snart til Hellas. Ifølge Stephen Barrett, mange 19th- og tidlig 20. århundre legene trodde på teorien om autointoxication og fremmet bruken av klyster og fiber for å holde en person regelmessig. Mange obduserte mennesker i begynnelsen av det 20. århundre hadde ikke noen påvirket fecal materiale på deres kolon, slik prosedyren falt i unåde. Kolon rensing er oppblomstringen er i stor grad basert på ideen om at avfallet samler på kolon vegger på grunn av giftstoffer som er mer rikelig i vårt moderne miljø.

Advarsler

Hvis du bestemmer deg for å gjøre et kolon rens, må du drikke din kroppsvekt i gram vann for å redusere risikoen for autointoxication, noe som kan skje når du blir forstoppet under et kolon detox. Konsultere en medisinsk faglig hvis du ønsker å gjøre en vann, juice eller buljong raskt med rens; dette kan være risikabelt for noen individer. Kolon rensing kan gjøres ved å ta urterensemidler og avføringsmidler, ved å ha en colonic vanning, eller ved ganske enkelt å spise flere fiber-fylt matvarer og unngå rødt kjøtt. Forhåpentligvis gapet i vitenskapelig litteratur er fylt snart med hensyn til denne fremgangsmåten.