Digidexo.com

Stadier av periodontal sykdom

The National Institute of Dental og kraniofaciale forskning (NIDCR), et byrå av National Institutes of Health, anslår at 80 prosent av alle voksne i USA lider av periodontal sykdom til enhver tid. Også kalt bare tannkjøttsykdom, tilstanden kan føre til mange ubehagelige og stygge komplikasjoner hvis ikke diagnostisert og behandlet før det utvikler seg.

Origin

Når bakteriene i munnen kombinerer med andre stoffer til stede, slik som spytt og slim, blir det en del av plakk som stivner for å danne tannsten. Tannsten deretter vert enda mer bakterier, som løsner vev som støtter tennene, og fører til stadig større lommene mellom tennene og det omgivende tannkjøtt vev.

Gingivitt

Den første primære stadium av periodontal sykdom er preget av betent tannkjøtt som er hovne og blør lett. Men det er reversibel med riktig munnhygiene fordi ingen faktiske bein eller tenner har erodert ennå.

Periodontitt

Den andre primære stadium av periodontal sykdom er en infeksjon som oppstår når fylt plakk-bakterier i munnen bevirker at tannkjøttet til å falle. Liggende bein og vev deretter forverres, eventuelt produsere løs og tapte tenner.

Forebygging

For å hindre periodontal sykdom, pusser tennene to ganger daglig, dun daglig, spise en balansert og sunt kosthold og planlegge en dental sjekk-opp og rengjøring hver 6. måned. Hvis varselskilt som blødende tannkjøtt, dårlig ånde eller løse tenner oppstår, oppsøke tannlege etter behov.

Risiko

Flere kjente risikoer som kan felles ut periodontal sykdom inkluderer diabetes, tobakksbruk, noen medisiner og stress. Personer med risiko bør være spesielt ivrig om å ta vare på sine tenner og besøk tannleger regelmessig.