Digidexo.com

Hvordan diagnostisere blære infeksjon

Hvordan diagnostisere blære infeksjon


Blærekatarr er en betennelse i blæren. Det er generelt forårsaket av bakterier som når blæren fra en annen del av kroppen gjennom blodet. Men bakteriene kan også gå inn i urinveiene fra huden rundt kjønnsorganene og anal området. Det er som regel kureres i ca 2 uker med medisinsk behandling, men jo før det er diagnostisert jo mindre sjanse for komplikasjoner utviklings. En blære infeksjon gått ubehandlet kan føre til kroniske urinveisinfeksjoner og føre til nyresvikt.

Bruksanvisning

•  Legg merke til brenning og svie ved vannlatning. Selv om dette kan være et tegn på et annet problem, det er et vanlig symptom på en blære infeksjon.

Hold styr på hvor ofte du tisser. Hyppig vannlating, spesielt om natten er et vanlig tegn. Selv om trangen til å urinere er hyppige, kan mengden av urin passert være liten.

Se å se om urinen er overskyet, dårlig lukt eller inneholder noen spor av blod. Du kan legge merke til noen eller alle av disse skiltene hvis blæren er infisert.

Sjekk temperatur. En lav feber er et tegn på infeksjon og kombinert med noen andre av de tidligere nevnte symptomer kan bety en blære infeksjon.

Fortell legen din om noen smerter i korsryggen kan ha oppstått. Selv om dette også kan være relatert til andre problemer, en infisert blære noen ganger utvikler spasmer som ligner på hva du føler når du har en muskelspasmer i ryggen.

Hint

  • Økt seksuell aktivitet kan øke risikoen for en blære infeksjon. Kvinner bør drikke et glass vann før samleie og urinere i løpet av 15 minutter etter å hjelpe fjerne urinrøret.
  • I små barn, kunne plutselig sengevæting være et tegn på en blære infeksjon. Snakk med din barnelege om hvordan å diagnostisere denne type infeksjon hos et barn.