Digidexo.com

Klassiske symptomer på magesår

Ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse, magesår er sår som finnes på enten magen fôr eller begynnelsen del av tynntarmen. Symptomene varierer fra person til person. Noen pasienter kan ikke opplever symptomer i det hele tatt, men det er ikke normen.

Statistikk

Ifølge Mayo Clinic, vil om lag 10 prosent av amerikanerne utvikle noen form for sår i sin levetid.

Årsaker

Det er årsaken til mange peptiske sår, inkludert bakterier (spesielt Helicobacter pylori), kan anvendelsen av aspirin og aspirin-inneholdende produkter og smertestillende midler som ibuprofen. Stress og matvalg bare gjøre sår verre; de ikke forårsaker dem.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på magesår inkluderer magesmerter mellom navlen og brystbenet som er kjedelig eller brenning, som kan komme og gå, og oppstår kort tid etter å ha spist eller når magen er tom. Smerten vanligvis blusser om natten. Smerten kan lette når du spiser og redusere med bruk av antacida som Tums.

Andre symptomer

Fordi de vanlige symptomene ovenfor dreie seg spising, vekttap (på grunn av mangel på appetitt), mage oppblåsthet og raping kvalme og til og med med eller uten oppkast kan forekomme.

Emergency Symptomer

Du må ringe en lege eller gå til nærmeste akuttmottaket hvis du utvikler plutselig sterke smerter i magen, hvis du begynner å kaste opp blod (ser ut som kaffegrut) eller har blodig avføring (de vil se ut som svart tjære). Noen av disse symptomene kan bety indre blødninger og perforasjon.