Digidexo.com

Hvordan ta vare på noen med lungekreft

Hvordan ta vare på noen med lungekreft


Kjenne noen du bryr deg om har blitt diagnostisert med lungekreft kan være et liv endre hendelse. Det er imidlertid flere ting du kan gjøre for å hjelpe til med fysisk og mental healing behandler kreftpasienter ansikt.

Bruksanvisning

•  Lag en liste over spørsmål du har for pasientens lege. Disse spørsmålene kan være så trivielt som hvordan å underholde noen med lungekreft til hva han eller hun bør spise for å opprettholde forsvarlig fysisk styrke.

Sørg for at alle medisiner er tatt i tide, hver dag. En av de største årsakene til tilbakevendende kreftsmerter er unnlatelse av å ta medisiner som foreskrevet. Siden lungekreft pasienten kan bli distrahert, trøtt, eller bare overveldet, kan det være en god ide for deg å ta over utbetaling av medisiner.

Oppmuntre pasienten til å snakke om sine følelser. Det er ingen tvil om at du arbeider med kreft kan være stressende, skremmende og deprimerende. Bare ved å gi en villig øret, er du sannsynligvis gjøre mer enn du noensinne vil vite.

Sett opp et nettverk av personer som kan ta over ansvaret når du er ute av stand til å gjøre dem. Omsorg for noen med lungekreft kan være en fulltidsjobb. Når du trenger å løpe til butikken eller returnere bibliotekbøker, vil du ønsker å ha noen på hånden for å kjøre ærend eller opphold med din kjære.

Tips og advarsler

  • Personen du bryr deg om har rett til, under Consumer Bill of Rights og ansvar, for å utpeke en person som kan delta i behandling beslutninger bør pasienten bli ute av stand til å gjøre det. Dette kan være verdt å utforske, spesielt hvis personen du bryr deg om har avansert lungekreft.
  • Akkurat som kreft kan være vanskelig for pasienter, kan det også være en tid av hjelpeløshet, sinne og bitterhet for omsorgspersoner og familie. Du må sørge for at du innimellom ta en dag for deg selv for å unngå å føle Skredet. En familie basert støttegruppe kan hjelpe deg med å merke og håndtere dine følelser på en hensiktsmessig måte.