Digidexo.com

Alternativer til Prilosec OTC

Prilosec ble introdusert i 1998 som en reseptbelagte medisiner for hyppige halsbrann som skyldes acid reflux sykdom. I 2003, Food and Drug Administration, eller FDA godkjente 20mg kapsel som skal selges over disk som Prilosec OTC. Det finnes en rekke alternativer til Prilosec OTC, solgt både med og uten resept.

Definisjon

Prilosec var den første av de protonpumpehemmere eller PPIs, utviklet for å bidra til å forhindre skader på spiserøret fra kronisk reflux. PPIs ble også vist seg å helbrede sår og gastritt. De virker ved å undertrykke produksjonen av syre i fordøyelseskanalen ved å blokkere enzym som produserer det. Mens mekanismen av protonpumpehemmere kan være litt forskjellig, de er laget for å gi de samme resultatene.

Reseptbelagte medisiner

Med en legens resept, er det fire andre PPIer som kan brukes som alternativer til Prilosec OTC. De er: Prevacid (lansoprazol); Aciphex (Rabeprazole); Protonix (pantoprazol); og Nexium (esomeprazol). Alle de protonpumpehemmere er tilgjengelige i mer enn én styrke, og Prevacid er også tilgjengelig som Prevacid SoluTab, som løser opp under tungen.

OTC-opsjoner

Prilosec OTC er den eneste protonpumpehemmer som er tilgjengelig uten resept, men det finnes lignende medisiner over disk. Antacids som tums, rolaids gi rask, men midlertidig, lettelse for halsbrann. H-2-reseptorblokkere som Pepcid og Zantac kan tas før spising og gi lengre lettelse. I motsetning PPIs, skjønt, antacida og H-2 reseptorer vil ikke helbrede sår eller andre skader på fordøyelsessystemet hvis det er årsaken til halsbrann.

Generisk

Den viktigste ingrediensen i Prilosec er den generisk omeprazol. Omeprazol er tilgjengelig med en resept i samme dose som 20 mg Prilosec OTC så vel som den sterkere 40 mg styrke. Kostnaden kan være omtrent det samme, selv om de fleste forsikring vil dekke reseptbelagte medisiner, men ikke de som selges over disk seg. Protonix er også tilgjengelig som en generisk, pantoprazol, på resept. H-2-reseptorer kommer i generiske formler.

Hensynet

Prilosec OTC er den laveste styrke tilgjengelig som en protonpumpehemmer, men det bør fortsatt brukes i regi av helsepersonell. Hvis symptomene ikke bedres etter to uker for å ta prilosec OTC, ta kontakt med en lege som du kan trenge en resept styrke medisiner. Ett alternativ tilgjengelig siden 2009 er Zegerid, en rask utløsning versjon av omeprazol i Prilosec.