Digidexo.com

Symptomer og årsaker til hepatitt B

Det er flere forskjellige sykdommer som kan overføres fra en person til en annen gjennom utveksling av kroppsvæsker. De fleste av disse sykdommene bære, ikke bare upraktisk symptomer, men også potensial til å bli noe svært alvorlig hvis venstre ubehandlet. Hepatitt er en av disse sykdommene. I de fleste tilfeller er det ikke noe alvorlig, men noen ganger det vedvarer og kan slå livstruende.

Årsaker

Hepatitt B-viruset overføres fra en smittet person til en infisert person gjennom utveksling av kroppsvæsker. En person kan få Hepatitt B hvis hun har ubeskyttet sex med en infisert person. Deling av nåler med en infisert person i den hensikt ved hjelp av intravenøse medikamenter er en annen måte sykdommen kan bli spredt. Personlige gjenstander som er utsatt for kroppsvæsker, for eksempel en tannbørste, kan også forårsake infeksjon hvis delt med en smittet person. En mor kan overføre sykdommen til barnet under fødsel. Eksponering for åpne sår på en infisert person kan spre sykdommen. Endelig kan uhygienisk tatovering eller piercing utstyr spre Hepatitt B også.

Effekter

Noen mennesker, som regel små barn under 5 år, ikke viser tegn til å ha Hepatitt B. Flertallet gjør imidlertid vise symptomer på sykdommen. Symptomene på hepatitt B, på mange måter, er lik de av influensa. En smittet person kan lide av en feber, trøtthet, hodepine og dårlig matlyst. Kvalme og oppkast, sammen med magesmerter kan også oppleves. En person som lider av Hepatitt B kan også oppleve mørk urin og diaré eller forstoppelse. Muskelsmerter, utslett og leddsmerter er også mulig. Til slutt, gulsott, noe som viser seg som en gulfarging av huden og hvite i øynene, er også et symptom av sykdommen.

Time Frame

En person som er utsatt for Hepatitt B kan oppleve symptomer så snart tre måneder etter eksponering, eller det kan ta så lenge som seks måneder for symptomene å dukke opp. Når symptomene begynner å vises, kan de vare alt fra uker til seks måneder. I tidslinjen av symptomer, gulsott viser vanligvis opp rundt den tiden at de andre symptomene begynner å rydde opp. Mens de fleste voksne som blir smittet med sykdommen ikke krever behandling som sykdommen vanligvis klarner opp på egen hånd, noen, vanligvis med undertrykt immunsystem for en eller annen grunn, oppleve en reaktivering av sykdommen.

Potensiell

Ved kronisk hepatitt B eller hepatitt B-infeksjon som ikke klare seg på egen hånd er venstre ubehandlet deretter mer langsiktige helsemessige problemer kan utvikle seg. Skade på leveren, kan svikt i leveren, leverkreft, selv døden oppstå hvis kronisk hepatitt B forblir ubehandlet. Det er anslått at mellom 2000 og 4000 mennesker mister livet til leversykdom som stammer fra en hepatitt B-infeksjon.

Forebygging / løsning

For å slippe å lide gjennom symptomene på Hepatitt B, bør man alltid praktisere sikker sex. Å sørge for at eventuelle piercing eller tatovering nåler er helt nye og lagres i steril emballasje kan også bidra til å forhindre en hepatitt B-infeksjon. Nåler bør aldri bli delt, og helsepersonell bør være forsiktig når du arbeider rundt nåler, spesielt hvis de vet en pasient er smittet. Personlige gjenstander som er utsatt for kroppsvæsker skal ikke deles. Latex hansker bør alltid advare når dressing et åpent sår.