Digidexo.com

Hva som forårsaker gass i Diet Foods?

Hva som forårsaker gass i Diet Foods?

Diet Foods og Gass

Millioner av mennesker prøver å gå ned i vekt og spise riktig ved å velge matvarer som er sukker-fri eller lav-fett. Men noen blir overrasket når de prøver disse matvarene og lider ubehagelige bivirkninger som mage oppblåsthet og oppblåsthet, gass og diaré. Hva er det som skjer? Den skyldige er mest sannsynlig "sukkeralkoholer" brukes til å erstatte kalori-laden søtstoffer i slankeprodukter.

Hva er sukkeralkoholer?

Sukkeralkoholer (også kjent som polyoler) er naturlig forekommende stoffer som finnes i planter, men de er hverken sukker eller alkohol. De er fra 30 til 8000 ganger søtere enn sukker, men inneholder færre kalorier og blir omdannet til glukose saktere enn sukker. De er ikke fullstendig absorbert i kroppen, noe som er grunnen til at de kan føre til at gass og andre bivirkninger. Du finner dem på mat etiketter ved å se etter ingredienser som slutter på "ol", slik som sorbitol, med unntak av hydrogen stivelseshydrolysater (HSH).

Er sukkeralkoholer farlig?

Sukkeralkoholer er klassifisert av Food and Drug Administration som enten et tilsetningsstoff eller GRAS (generelt anerkjent som Safe). Sorbitol er på GRAS-listen. Alkoholene klassifisert som tilsetningsstoffer i mat er mannitol og xylitol. Det er ingen kjente farer fra disse andre enn de gastrointestinale effekter produkter, og hvis bruk er holdt til mindre enn 20 g per dag, som skal bidra til å forhindre disse problemene.

Er det fordeler av sukkeralkoholer?

Sukkeralkoholer kan være gunstig for diabetikere og overvektige mennesker ved å tillate dem å spise et bredere utvalg av matvarer og dermed holde på sine dietter lengre og lettere. De har heller ikke påvirker blodsukkeret, selv om noen av de matvarer som inneholder dem (for eksempel sukkerfrie cookies, for eksempel) kan inneholde høye nivåer av kalorier og karbohydrater som påvirker blodsukkeret. Spise mat med sukkeralkoholer kan også bidra til å redusere sjansene for tannråte, men sure drikker som brus kan negere at dersom det tas i store doser. Nøkkelen er moderasjon; Noen type 1-diabetikere kan til og med oppleve vektøkning og en økning i blodsukkeret hvis sukkeralkoholer er konsumert i ukontrollerte mengder. Igjen, bør 20g per dag grensen være en god guide for å forhindre slike hendelser.