Digidexo.com

Er narkose Trygt for personer med høyt blodtrykk?

Er narkose Trygt for personer med høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk er en alvorlig medisinsk tilstand, og kan føre til komplikasjoner under medisinsk behandling, inkludert problemer med generell anestesi.

Høyt blodtrykk helserisiko

Ubehandlet, høyt blodtrykk kan føre til mange komplikasjoner, inkludert hjertesykdommer, nyreproblemer og hjerneslag. Den ledende årsak til høyt blodtrykk er fedme.

Anestesi Utfordringer

Høyt blodtrykk øker risikoen for mange medisinske prosedyrer, inkludert narkose. "Død eller alvorlig sykdom eller skade skyldes utelukkende anestesi er sjelden og er vanligvis også knyttet til komplikasjoner fra kirurgi. Døden inntreffer i ca 1 i 250.000 personer som mottar generell anestesi, selv om risikoen er større for dem med alvorlige medisinske tilstander," ifølge til WebMD.com. I enklere termer, kan narkose øke et allerede høyt blodtrykk og føre til et hjerteinfarkt, aneurisme eller hjerneslag, blant andre problemer.

Leger kan håndtere risiko

Før du bekymre deg for mye om høyt blodtrykk som fører til alvorlige komplikasjoner under narkose, mener at det alltid vil være et team av medisinske fagfolk, inkludert en anestesilege, som er spesialist i å forvalte og overvåke pasientens reaksjon på anestesi, under slike operasjoner. Tapet av livet på grunn av generell anestesi er ekstremt sjeldne.

Leger minimere risikoen

Det medisinske teamet vil overvåke høyt blodtrykk ikke bare i dagene fram til operasjonen, men også under administrasjon av anestesi medisiner for å minimere risikoen. Mottiltak kan tas både før og under operasjonen. Det er vanligvis lett å redusere en pasients blodtrykket i løpet av en kort tidsperiode, for eksempel en operasjon, og moderne medisinsk utstyr vil advare legen godt før pasientens tilstand forverres til farlige nivåer.

Alvorlige komplikasjoner er sjeldne

Mens høyt blodtrykk gjør gjøre administrasjon av generell anestesi litt vanskeligere å administrere, millioner av pasienter med høyt blodtrykk gjennomgå operasjoner som krever narkose hvert år. Sikkerheten registrering av den medisinske profesjon i slike tilfeller er nesten feilfri, noe som gjenspeiles av tallene. Så gjør ditt beste for å få ned høyt blodtrykk, men hvis du må gjennomgå narkose med høyt blodtrykk, ikke bekymre deg unødvendig.