Digidexo.com

Kronisk herpes behandling

Legemidler som brukes i behandling av kroniske (seks eller flere utbrudd per år) herpes er de samme som brukes i behandling av en bestemt utbrudd av herpes. Imidlertid er behandlingsplan endret til å omfatte daglig terapi i stedet for behandling som begynner i løpet prodrom (de tidligste tegn på en forestående herpes utbrudd).

Daglig undertrykkende terapi

Behandling av kronisk herpes er den samme som den som brukes for suppressive formål (daglig undertrykkende terapi), en teknikk hvori antivirale midler er brukt på en daglig basis. Ifølge American Social Health Association (ASHA), kan personer med kroniske utbrudd som er på undertrykkende terapi kutte sine antall utbrudd med 75 prosent, og noen mennesker opplever ingen utbrudd mens du er på undertrykkende terapi. Bivirkningene av daglig undertrykkende terapi er vanligvis så milde at folk kan bruke denne formen for terapi effektivt uten alvorlig konsekvens.

Narkotika

De antivirale midler som er godkjent for bruk i behandling av genital herpes inkluderer acyclovir, famciclovir og valacyclovir. Valacyclovir benytter acyclovir som sin aktive bestanddel, og famciklovir benytter penciklovir. Både valacyclovir og famciclovir kan tas sjeldnere enn acyclovir; ASHA rapporterer at behandling varierer mellom ett og to piller per dag. Denne gruppe av stoffer blir brukt i behandling av andre tilstander, inkludert herpetic helvetesild og vannkopper.

Bivirkninger

Bivirkningene av antivirale medikamenter som brukes ved behandling av kronisk herpes inkluderer hodepine, kvalme og diaré. Bivirkninger kan være verre hos personer med svekket immunforsvar, for eksempel de som er HIV-positive.

Fordeler

Genital herpes kan overføres selv i fraværet av et utbrudd. Undertrykkende terapi brukes for kroniske utbrudd kan bidra til å redusere sjansene for overføring av HSV-2, viruset som forårsaker genital herpes, til dine partnere.

Betraktninger

Lengden, alvorlighetsgraden og hyppigheten av genital herpes utbrudd vanligvis avtar over tid, men dette er ikke sant for alle mennesker; hvis utbrudd ikke reduseres, kan fortsatt suppressiv terapi være hensiktsmessig. ASHA anbefaler ikke bruk av over-the-counter og aktuelle behandlinger for genital herpes.