Digidexo.com

Fem grunnleggende mat grupper for Barn

De fem grunnleggende mat grupper for barn er fastlagt av US Department of Agriculture som et middel til å utdanne foreldre og barnepass leverandører om riktig ernæring. Denne informasjonen ble oppdatert i 2005 for å fremme enda sunnere å spise.

Korn

Foods i denne gruppen inkluderer brød, ris, pasta og kornprodukter. I dette tilfellet, er en porsjon tilsvarer ett gram. Avhengig av barnets alder, bør han spise 4 til 6 porsjoner per dag. Minst halvparten av disse porsjoner bør være fullkorn.

Grønnsaker

Alle grønnsaker er viktig, men når det gjelder barnas ernæring de grønne og oransje varianter er sterkt anbefalt. Barn bør spise 2,5 kopper per dag.

Frukt

Et bredt utvalg av frukt er like viktig som å spise grønnsaker. Når det er mulig, er frisk frukt beste. I moderate mengder, er 100 prosent fruktjuice akseptabelt; 1,5 kopper per dag er anbefalt.

Meieriprodukter

Barn bør spise tre kopper meieriprodukter på daglig basis. Dette omfatter næringsmidler som melk, ost og yoghurt. Fett gratis eller lav fett versjoner er best.

Kjøtt og fjørfe

Når det gjelder kjøtt og fjærfe, bør barn spise fem porsjoner per dag. En porsjon tilsvarer en unse av kjøtt, fjærfe eller fisk, ett egg, en spiseskje peanøttsmør eller to gram av tørkede bønner.