Digidexo.com

Tegn og symptomer på Devic sykdom

Devic sykdom er en betennelsessykdom i det sentrale nervesystemet som forårsaker skade på myelin hylser rundt nervene. Myelin hylser er laget av fett som isolerer nerve og hjelper elektriske impulser reise nedover nerve. Når disse slirene er skadet, kan det nerve ikke lede strøm så fort, noe som fører organer knyttet til at nerve å svikte. Det finnes to former for Devic sykdom: optikusnevritt, noe som påvirker de optiske nervene, og myelitt, som påvirker ryggmargen.

Tegn og symptomer på optikusneuritt

Betennelse langs nerve skjede kan føre til smerter i øyet. Smerten er vanligvis verre med øyebevegelser og er på sitt verre innen en uke etter utbruddet. Smerten forsvinner vanligvis av seg selv i løpet av noen dager. Pasientene kan også oppleve tap av syn eller varsel visjon endringer i ett eller begge øyne. Den synstap utvikles vanligvis i løpet av en periode på dager eller uker, og kan være verre med varme eller øvelse. I de fleste tilfeller synstap er midlertidig. Sykdommen kan også påvirke fargesynet, og fargene kan virker blast eller mindre levende enn vanlig.

Tegn og symptomer på myelitt

Som med den optiske form av denne sykdommen, kan pasienten oppleve smerter i rygg eller nakke, langs banen for betennelse. De kan også ha hodepine og skyting smerter nedover armer, ben og rundt magen. I tilfeller av tverrgående myelitt, hvor betennelsen går gjennom ryggmargen, kan pasientene merke ekstrem følsomhet for taktile opplevelser som et trykk på klær eller temperatur. Andre kan føle nummenhet, prikking eller brennende under det berørte området av ryggmargen. Det kan være svakhet i armer eller ben som fører til muskelspasmer, droppfot og en tung følelse i beina. Alvorlige tilfeller kan føre til lammelser. Hvis nervene i tarmen og blæren er berørt, kan det være problemer med inkontinens, problemer med vannlating eller forstoppelse.

Tegn og symptomer på Devic sykdom Versus multippel sklerose

Symptomene på Devic sykdom kan være lik de tidlige stadier av multippel sklerose (MS). Men det er noen forskjeller mellom de to. Devic sykdom bare påvirker ryggraden og optiske nervene mens MS påvirker også hjernen. Devic angrep tendens til å være hyppigere og mer alvorlig enn MS flares. På hjernen MRI, vises hjernen generelt normal hos pasienter med Devic er mens MS viser områder med betennelse. På spinal MRI, viser ryggraden vanligvis større områder med betennelse med Devic s enn med MS. Spinalvæske av de med Devic er ikke ofte viser det typiske nivået av antistoffer funnet hos pasienter med MS.