Digidexo.com

Hvordan beregne BMI for jenter

Et barns høyde og vekt endrer seg raskt mellom 2 og 19, så mange faktorer - fra livsstil til hormoner - påvirker denne balansen. En måte å sørge for at et barn er i god helse er å beregne sin Body Mass Index (BMI). Dette forholdet mellom høyde og vekt gjør at foreldre og leger til å måle hvorvidt barnet er den ideelle vekten for hans eller hennes høyde og aktivitetsnivå. Imidlertid er denne prosessen beregnes litt annerledes for jenter enn det er for gutter. Her er hvordan du skal beregne en jente BMI for et mer nøyaktig bilde av hennes generelle helse.

Hvordan beregne BMI for jenter

Beregne BMI for jenter

Mål barnets høyde og vekt. Med barnet stående mot en flat overflate slik som en vegg og stå på et flatt gulv uten tepper, bruke en standard målebånd for å måle fra gulvet til toppen av barnets hode mens hun står rett, bruker ingen sko eller hår tilbehør. Vei barnet bruker så nøyaktig en skala som mulig - helst en digital skala - mens hun er iført minimal klær og ingen sko.

Beregn BMI ved hjelp av en standard formel gang en nøyaktig høyde og vekt er oppnådd. Først, firkantet høyde måling i inches. For eksempel, hvis barnet er 36 inches i høyden, multiplisere 36 med 36. Deretter deler barnets vekt ved squared høyde nummeret. Deretter multiplisere resultatet med 703. Så, ville formelen leses slik: vekt / høyde squared x 703.

Bruk en BMI vekst diagram å plotte ditt barns BMI ifølge hennes alder. Veksten diagrammet vil avgjøre hva persentil barnets BMI faller inn for hennes alder. Den persentil utvalg for sunn vekt og BMI er fra 5 prosent til 85 prosent, med mindre enn fem prosent være undervektig og mer enn 85 prosent overvekt. Et barn som har BMI faller inn i den 95. persentilen eller høyere for hennes alder regnes som overvektige.

Hint

  • Legekontoret skala er vanligvis den mest nøyaktig måling av vekt, så hvis barnet har vært til legen ganske nylig bare ringe og be om hennes nyeste vektmåling. Ikke få panikk hvis ditt barns BMI setter henne i en persentil ansett usunn eller mindre enn ideell for hennes alder. Vurdere andre faktorer, som for eksempel barnets bygge, aktivitetsnivå og spisevaner. For eksempel kan et barns BMI registrere seg i en "overvekt" persentil, men det kan være på grunn av det faktum at hun har bygget en god del muskelmasse fra sportslige aktiviteter.
  • Ditt barns BMI vil trolig endre seg raskt - kanskje enda mer enn én gang fra år til år - som hun vokser. Hvis du har spørsmål om ditt barns BMI, snakke med barnets barnelege om måter du kan hjelpe henne dempe usunne vaner, som å spise junk food og får lite mosjon. Selv små endringer i hennes aktivitetsnivå kan drastisk påvirke hennes BMI.