Digidexo.com

Hvordan bruke et øyelokk Wash Med makuladegenerasjon

Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) er den ledende årsak til blindhet i USA, og det er ingen kur for det. Det finnes behandlinger, men som bidrar til å demme opp for virkningene av denne sykdommen. Du har kanskje hørt at et øyelokk vask kan være nyttig, men det er faktisk ikke ment for AMD i det hele tatt.

Hvordan bruke et øyelokk Wash Med makuladegenerasjon

•  Ikke bry deg med øyelokk vask. Legen din vil trolig ikke foreskrive det til deg hvis du har AMD. Øyelokk vask er ikke beregnet for bruk sammen med AMD. Den er utformet for å lette ubehag forbundet med blefaritt, en kronisk betennelse på øyelokkene og øyevipper området.

Spis en diett rik på fargerike grønnsaker blant annet mais, brokkoli, spinat og squash. Karotenoider, kjemikalier som gir disse matvarene sine sterke farger, er sentrale komponenter i menneskets netthinne. Bygge opp disse stoffene i øynene kan hindre progressive synstap AMD fører. Også eliminere junk food og tobakk for å beskytte blodtilførselen og den delikate balansen av næringsstoffer i syke øyne.

Suppler kosthold. The Age-Related Eye Disease Study (AREDS) kom opp med en formulering av daglige kosttilskudd i form av 500 mg. Vitamin C, 400 internasjonale enheter (IE) vitamin E, 15 mg. beta-karoten (ofte merket som 25.000 IU Vitamin A), 80 mg. sink som sinkoksyd, og 2 mg kopper som kopper-II-oksyd. Kobber var inkludert i AREDS formulering for å redusere risikoen for kobber anemi, som kan føre til høye nivåer av sink inntak. Den AREDS formulering er spesielt viktig for personer med mer vanlig tørr form av AMD, for å hindre den fra å komme videre inn i den våte formen.

Diskuter andre behandlingsalternativer med legen din. Personer som lider av den våte formen av AMD kan ha nytte av laser kirurgi eller fotodynamisk terapi (en lys-aktivert narkotika fulgt av eksponering av øyet for lys) for å ødelegge villfarne, utett blodårer som forårsaker synstap. Det er også prøvd-og-sann medikamenter som kan bidra til å forsinke fremdriften av våt AMD, og ​​mange andre som er under etterforskning.

Tenk kliniske studier. Den amerikanske makuladegenerasjon Foundation (AMDF) nettsted, www.macular.org opprettholder koblinger til pågående kliniske studier. Etter å ha lest opp på disse, bør du finne en som ser ut til å løse situasjonen, diskutere med legen din om du kan delta.