Digidexo.com

Hvordan redusere Phytic Acid i Mat

Fytinsyre er en type fosfor stoff som finnes i matvarer som frø, korn, bønner og nøtter som påvirker kroppens evne til å absorbere næringsstoffer. Hvis du har Crohns sykdom, eller hvis kroppen din ikke er absorberende nok næringsstoffer, vil du ikke dra nytte av de matvarer som du forbruker, og vil ha større problemer med å opprettholde optimal helse. Det finnes flere metoder for å redusere Phytic syre i mat, men som kan hjelpe deg med å forbedre din ernæringsmessige absorpsjon.

Hvordan redusere Phytic Acid i Mat

Når inntak av rå nøtter, plassere dem i en bolle med omtrent en tomme av vann; tillate at muttere for å suge i 24 timer for å tvinge Fytinsyre å løsne. Bruke samme metode for å suge bønner for å redusere Phytic syreinnhold.

Bake matvarer når det er mulig for å ødelegge matens Phytic syreinnhold. Innlemme nøtter til muffins eller bake bønner for å minimere Phytic syreinnhold.

spise frø som har blitt spiret. Naturlige enzymer ødelegge Fytinsyre innholdet i frøene etter at de har spiret.

Sug korn i vann eller fermentere dem før deres bruk i kasseroller eller bakte produkter for å minimalisere Fytinsyre at de inneholder. Sug linser og ris i 48 timer, og suge bakken mais i 24 timer. Denne prosessen tillater lactobacillus enzymer for å ødelegge Fytinsyre i maten.

Dehydrate nøtter og bønner før du spiser dem, da dette vil ytterligere redusere nivåene av Phytic syrer i slike matvarer. Steke nøtter før du spiser dem til å koke dem, og dette vil redusere fytinsyre nivåer. Du kan sette dem over åpen ild i en pott, eller du kan legge dem på et flatt brett og stek dem i fem til ti minutter.

Konsumere 1000 mg vitamin C før et måltid bestående av mat med Phytic syre i det. Vitamin C vil hjelpe i forebygging av natur binding av Phytic syre til jern og vil forbedre din evne til å absorbere jern i matvarer.

Hint

  • For mye Phytic syre i kostholdet ditt kan gjøre deg mer utsatt for tilstander som kronisk utmattelse og underernæring. Du vil ønske å redusere mengden av Fytinsyre du forbruker så mye som mulig for å oppnå maksimal helsenivåene.
  • Spirende frø forbedrer frø egenskaper og forbedrer på såkornet og / eller korn ernæringsmessige verdi. Spirende korn og frø forbedrer mengden av vitamin B2, B5, B6, så vel som i de sistnevnte matvarer, og nivået av karoten vil også øke i stor grad sammen med vitamin C nivå.