Digidexo.com

Cateract bivirkninger

En katarakt er uklarhet av øyets naturlige linser som ligger bak iris og eleven. En katarakt begynner som et lite filter, og kan ha liten eller ingen effekt på synet. Som en katarakt forverres, kan synet blir uskarpt eller klart. Kirurgi er vanligvis nødvendig for å behandle grå stær. Enhver endring i synet garanterer en synsundersøkelse av en kvalifisert fagperson.

Årsaker

Den eksakte årsaken til katarakt er ikke kjent, men det er antatt å være et resultat av den normale aldringsprosessen for mange mennesker. Eksponering for ultrafiolett lys, diabetes, steroider, diuretika og beroligende midler kan også være medvirkende faktorer til grå stær.

Vision endringer

Uklart og skyet visjon er de vanligste effektene av grå stær. Også farger kan vises mindre levende og ta på seg en mørk eller kjedelig fargetone.

Kirurgi

Katarakt kirurgi innebærer å erstatte den tåkete linsen med en klar plast intraokulære linse. De fleste katarakt kirurgi er svært vellykket i å gjenopprette synet med få bivirkninger.

Enebolig Retina

En frittliggende netthinnen er forårsaket av en rift i netthinnen og kan noen ganger være forårsaket av kataraktkirurgi, selv om det er sjeldent. Mørke skygger og svarte flytere kan vises. En frittliggende netthinnen er en smertefull tilstand og krever umiddelbar behandling av lege eller øyenlege.

Synsproblemer

Ifølge Dr. Michael Kutryb av Kutryb Eye Institute, noen ganger ekstreme lysglimt, kalt strobbing, påvirker syn etter katarakt kirurgi. Nummenhet og / eller en brennende følelse kan oppstå i øynene etter en god del av datamaskinen eller papir arbeid av de som har hatt grå stær operasjon.

Fysiske problemer

Dr. Kutryb advarer også at hodepine og kvalme kan forekomme etter katarakt kirurgi. Dette kan være et resultat av å lese eller fokusere på objekter som er meget nær i lange perioder av gangen. Til tider kan den dominerende eller godt øye ta over, og det dårlige øyet går ufokusert i flere minutter som følge av grå stær operasjon.