Digidexo.com

Hepatitt C Diet Plan

Vekt er en viktig faktor i opptrapping av hepatitt C. Veiing enten for lite eller for mye kan gi sykdommen til fremgang. Derfor er det avgjørende at personer med denne sykdommen opprettholde et sunt kosthold som gir dem mulighet til å opprettholde en sunn body mass index (BMI). Dietter som oppnår dette er gode måltid planer for hvem som helst - de er gjennomsyret av frukt og grønnsaker og unngå mat med høyt fett og sukker. Alkohol og natrium er unngått i hepatitt C-dietter på grunn av deres virkninger på leveren og fører til væskeopphopning.

Frukt og grønnsaker

Opprettholde et sunt kosthold er avgjørende for å holde en sunn vekt og immunsystem. Som med de fleste dietter, frukt og grønnsaker er en viktig funksjon. Dette er sikkert sant for noen hepatitt C kosthold. Frukt og grønnsaker gir mange næringsstoffer til kroppen, inkludert folsyre og vitamin C. Mange næringsstoffer er antioksidanter som kan bidra til å forhindre celleskader. Grønnsaker som linser, bønner og tofu er en god kilde til protein, som ofte mangler hos pasienter med hepatitt C. Kjøtt, spesielt rødt kjøtt, ikke er anbefalt som en viktig kilde til protein på grunn av høy fett / saltinnhold. Frukt og grønnsaker er alltid best når friske, men hermetikk og frosne varianter er helt greit så lenge natrium innhold overvåkes.

Natrium

Hepatitt C-pasienter er utsatt for hevelse og væskeansamlinger, fordi leveren må jobbe hardere og noen ganger kan ikke fjerne alle giftstoffer fra kroppen. Å ha for mye natrium i kosten kan gjøre dette langt verre, fordi natrium oppmuntrer kroppen til å holde vann. Unngå salt mat som chips, hermetisk supper og pastasauser. Bruk sitronsaft eller urter i stedet. Når du shopper, alltid sjekke etikettene for natrium innhold og kjøpe tilsvarende.

Alkoholbruk

I dag er det ikke anbefalt mengde alkohol som er trygt for hepatitt C-pasienter. Alkohol er en sterk gift til leveren uansett, men dette gjelder særlig for personer med hepatitt C. Sykdommen hindrer leveren fra å få ned alkohol komponenter og fjerner sine giftstoffer. Alkoholforbruket kan eskalere utviklingen av sykdommen og øke risikoen for andre problemer som leverkreft og skrumplever.