Digidexo.com

Matvarer som Lavere risiko for øye problemer

En proaktiv holdning til øyehelse inkluderer et riktig valg av matvarer i en daglig diett, så det er matvarer som reduserer risikoen for å utvikle øyeproblemer. Den gode nyheten er at alle disse matvarene er tilgjengelig på den lokale dagligvarebutikken.

Gulrøtter

Gjennom årene gulrøtter har vært synonymt med øyehelse. Gulrøtter er rike på vitamin A, et næringsstoff som er grunnleggende generelle øyehelse og riktig funksjon av netthinnen.

Avokado

Grå stær og makuladegenerasjon er to av de vanligste typene av øyesykdommer overfor folk som de gamle. Avokado er et godt valg, med påviselige fordeler i å senke risikoen for disse to forholdene. De er rike på lutein, som vitenskapelig forskning viser er effektiv i å forebygge angrep av grå stær og makuladegenerasjon. Mer lutein er funnet i en servering av avokado enn i noen annen frukt. De inneholder også andre næringsstoffer som er viktig for god øyehelse, inkludert vitamin A og C.

Solsikkefrø

Som mennesker alder, kan grå stær bli en ødeleggende tilstanden. Men det ser ut til å være en forbindelse mellom forbruket av selen og nedre katarakt risiko. Solsikkefrø inneholder selen, slik at de er et godt tillegg til en diett. Det er også tegn som tyder på at blant annet solsikkefrø (og selen) i et vanlig kosthold bidrar også til bedre generell øyehelse for folk i alle aldre.

Laks

Helseeksperter har sunget lovsanger av laks på en stund, så det er rik på omega-3 fettsyrer. Disse fettsyrene har egenskaper som er viktige for helsen på mange forskjellige måter, ikke minst som er øye funksjon.

Tomater

Enkelte frukter er også verdifullt for å fremme bedre syn og øyehelse, inkludert tomater, som inneholder lykopen og vitamin C.