Digidexo.com

Tilapia fiskeernæring

Tilapia fiskeernæring


Ifølge American Tilapia Association, er denne deilige lav-fett og lav kalori sjømat den femte mest populære i USA. I 2007 ble det 1.14 pounds av tilapia spist per innbygger i USA. Dette betyr at hvis mengden av tilapia spist av den amerikanske befolkningen ble delt mellom hver mann, kvinne og barn, ville det ha gjennomsnitt ut 1,14 pounds hver. Tilapia kan tilberedes på en rekke måter, inkludert grillet, bakt, stekt, svertet, sautert, stekt og grillet.

Identifikasjon

"Tilapia" er det vanlige navnet som har blitt gitt til over hundre arter av fisk. Da kokte, viser det hvitt, slik at det å bli erstattet i oppskrifter som krever andre typer hvit fisk som hyse, flyndre og såle. Den eneste fisken dyrket mer enn tilapia er karpe.

Ernæring

En 3-oz. porsjon (85 gram) av tilapia inneholder 80 kalorier, 16 gram protein, og 1,5 gram fett, med 0 gram mettet fett og transfett. Den inneholder heller ingen karbohydrater eller fiber. Det er en utmerket kilde til niacin, vitamin B12, kalium, selen og fosfor.

Fordeler

Tilapia er en god kilde til sunne protein. Når fremstilt på en sunn måte med liten eller ingen tilsatt fett, slik som baking, broiling eller grilling, er det lav i kalorier og inneholder ingen mettet eller transfettsyrer.

Controversy

I løpet av sommeren 2008, en studie som gjennomføres ved Wake University og publisert i Journal of the American Dietetic Association uttalte at farm-reist tilapia kan faktisk være dårlig for hjertet fordi den inneholdt for mye omega-6 fettsyrer og for lite omega -3 fettsyrer. Mange kilder, inkludert Sanford Helse, raskt publisert motstridende synspunkter.

Betraktninger

Selv tilapia er en generell sunn mat kilde, bør det spises i moderate mengder av de som ser sine kolesterolnivået, fordi 3 oz. av rå tilapia inneholder 42 mg (eller 15 prosent av anbefalt daglig inntak) av kolesterol.