Digidexo.com

Matvarer som inneholder kalium

Ifølge Medicinenet.com er kalium et mineral som finnes inne i cellene. Å ha nok kalium i kroppen fremmer sunn cellefunksjon. Nivåer av kalium (for mye eller for lite) kan påvirke både hjernen og hjertet. Av denne grunn er det viktig å vite hvor kalium kan finnes og hvilke matvarer gir den.

Frukt

Det er mange friske frukter som har kalium. Hvis spises rå, vil du få den høyeste nytte av dem. Frukter med kalium inkluderer fersken, epler, bjørnebær og moreller. Holde disse fruktene på hånden, eller forbereder en fruktsalat som kan forbli i kjøleskapet for lette måltider eller snacking er en utmerket måte å få denne kilden til ernæring.

Grønnsaker

Personer med høyt blodtrykk oppfordres til å opprettholde en diett som er høy i kalium-rik mat. Heldigvis, grønnsaker gir dette alternativet. Noen grønnsaker som er inkludert er rødbeter, spinat, tomater, rosenkål og lima bønner. Å ha disse grønnsaker som en siderett med kveldsmåltider vil bidra til å møte dine kalium behov.

Meieriprodukter

Melkeprodukter som yoghurt og lettmelk gir også kalium. Hvis du er noen som ikke liker smaken av melk eller er laktose intolerant, er soyamelk en enkel erstatning. Blande sammen yoghurt og bær eller foreta en fersken og soyamelk smoothie er måter å være næringsrik og har fortsatt smaksløkene fornøyd.

Snacks

Vanlige snack matvarer som kan gi kalium er dadler, nøtter og fiken. Disse behandler kan lett toted å arbeide eller på en tur i en sandwich bag. Ikke bare vil de skal fylle, vil de tillate deg å holde opp energinivået og balansere kroppens naturlige nivåer av kalium. Alt dette fungerer sammen i cellen åndedrett. Du er i stand til å nyte en godbit du elsker og gjøre kroppen din en verden av bra på samme tid.

Kaliumnivå

Som med noe mat er det viktig å spise i moderate mengder. Etter å ha for mye kalium i kosten kan forårsake at kroppen får reagere med en uregelmessig eller rask hjerterytme. For lite kalium vil påvirke legeme med høyt blodtrykk. Det er viktig å snakke med en lege om hvor mye kalium du trenger og hvilke matvarer du bør spise.