Digidexo.com

Keloid Forebygging

Keloider oppstår på huden når arr vev fortsette å vokse over den opprinnelige arr, muligens bli store og skjemmende. Selv om det er ingen kur, kan visse rettsmidler bidra til å forhindre keloider fra forming eller redusere veksten av overflødig arrvev.

Forebyggende metoder

Mens ingen metode er 100% effektiv mot keloid arr, vil visse forholdsregler redusere risikoen. Først unngå kirurgi, piercinger, tatoveringer eller punktering av huden din. Hvis kirurgi er nødvendig, informere legen din slik at han kan ta de riktige tiltak for å hindre keloider fra forming under operasjonen eller redusere arrdannelse. Triamcinolonacetonid, et steroid, kan administreres under operasjonen for å redusere arrdannelse risiko. Det er også brukt til å redusere potensielle veksten av et arr mens helbredelse. I begynnelsen stadier av arr reparasjon, vil Thiosinaminum 5c bidra til å forhindre fortsatt arr, hevelse og betennelse.

Også innlemme massasje i din keloid forebygging rutine. Massasje hjelpe løsne huden, øke sirkulasjonen og redusere spenninger, fremme riktig arr reparasjon.

Hvis et arr utvikler, påfør Calendula gel å få fart på kroppens naturlige helbredelsesprosessen og redusere betennelse. Lavendel olje er også en fin måte å hindre keloider fra å vokse. Den har en hudforyngelse eiendom som stopper veksten av arrvev. Bruk den direkte på huden din. Kortison, når de anvendes umiddelbart etter starten av et arr, keloider bidrar til å redusere.

Diett

En diett rik på vitamin E kan brukes til å forhindre arrdannelse keloid fordi den bidrar til å gjenopprette kollagen og arrvev. Matvarer som tomater og rød paprika anses kollagenrike matvarer fordi de inneholder en antioksidant kalt lycopenes som fremmer kollagen dannelse. Soyamelk og ost inneholder genistein, som bidrar til å helbrede sår ved å øke hastigheten av vevsreparasjon.