Digidexo.com

Non-invasiv behandling for Fibromyalgi

Om lag to prosent av amerikanske lider av fibromyalgi, en tilstand som fører til tretthet og ømme leddbånd, ledd og muskler. Selv om det medisinske miljøet er delt om hvorvidt det faktisk er en sykdom, har mange fortsatt forsøkt å behandle fibromylagia med ikke-invasive metoder som for eksempel medisiner, fysiske og samtaleterapi, riktig ernæring og alternativ behandling som akupunktur.

Definisjon

Forskere teoretisere at fibromyalgi er et resultat av hjernen blir overfølsom for smerte. Når hjernen er overfølsomme for smerte på denne måten, tolker hjernen smerte å være mer alvorlig enn det er, eller tolker smerte når det ikke er noen grunn til å gjøre dette. Årsaken til denne hypersensitivitetsreaksjoner kan være arvelig, men kan også bli ansporet av infeksjon og fysiske traumer. Fibromyalgi ikke har et sett av diagnostiske retningslinjer frem til 1990, men disse retningslinjene nå er akseptert av American College of Rheumatology.

Medisiner

Både reseptbelagte og over-the-counter medisiner ofte brukes til å behandle fibromyalgi. Disse inkluderer analgetika (f.eks Tylenol), anti-depressiva, og anti-anfall medisiner. Disse medikamentene har vist seg å redusere smerte og søvnløshet forbundet med tilstanden. Reseptbelagte legemidler som Lyrica er tilgjengelig spesielt for fibromyalgi, men det er vanskelig å vurdere sin nytte i forhold til over-the-counter medisiner fordi ingen vet sikkert hva som forårsaker tilstanden og kan derfor ikke virkelig isolere hva narkotika eller medikamenter ville være mest effektiv i behandlingen.

Therapy

Fibromyalgi kan også behandles ved fysisk terapi og til og med veiledning. Fysisk behandling kan redusere smerte ved strekking og arbeider musklene i kroppen og på riktig måte å innrette kroppen. Rådgiving, eller samtaleterapi, kan hjelpe de som lider av fibromyalgi for å redusere stress og angst som kan føre til muskelspenninger og smerter.

Diett

Kosthold vil påvirke kroppens funksjon og den kjemiske balansen i hjernen. De som lider av fibromyalgi bør bør spise forsiktig og sunt, spiser den anbefalte daglige inntak av vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Særlig bør de med fibromyalgi spise mat rik på omega-3 fettsyrer (for eksempel fisk) og protein fra magert, ikke-rødt kjøtt eller frø. Dietter som inneholder syrer og proteiner er avgjørende for riktig muskelvev utvikling og betennelse reduksjon og kan derfor redusere smerte.

Alternative behandlinger

Akupunktur og massasje er alternative terapier utviklet for å gjenopprette harmoni i kroppen og redusere stress og spenninger. I akupunktur, er spenningen fjernes fra kroppen ved å sette nåler i trykkpunkter på kroppen - teoretisk, disse punktene koordinere med andre deler på kroppen, så ved å sette nålen i ett område, er balanse oppnås og spenningen blir frigjort. I massasje, en terapeut stimulerer manuelt spente muskler, avslappende dem. Siden muskelspenninger er en primær symptom på fibromyalgi, kan disse behandlingene reduserer smerte knyttet til den.

Chiropractic Care

Hvis kroppen er feil justert, kan dette føre til muskelspenninger og smerter. Kiropraktisk justering kan bidra til å avlaste muskler som er overworking på grunn av dårlig holdning eller dårlig skjelett justering. De med fibromyalgi kan være mer følsomme for smerte at resultatene fra de musklene som arbeider for hardt av dårlig justering.