Digidexo.com

Hvordan lære å bruke lim til proteser

Proteser som flytter eller slip kan være pinlig og kan gjøre å spise vanskelig. Faktisk, i en studie publisert i november 2003 Journal of American Dietetics, NR Sahyoun og E. Krall funnet bevis for en sammenheng mellom kosten mangler og de som trodde sine protesene ble ikke montert riktig. Proteseadhesiver, mens ikke nødvendig for alle, og mens absolutt ikke en erstatning for riktig protese justeringer og utskifting når det er nødvendig, kan hjelpe deg med å administrere mindre glidning problemer.

Bruksanvisning

•  Forstå hvordan proteser arbeid. Myr Dentistry beskriver tetningen mellom protesen og tannkjøttet som den samme som tetningen mellom to glassruter med et tynt lag av vann mellom dem. Vannet holder protesen på plass så lenge det ikke er noen uregelmessigheter som gjør at luft inn.

Pasienter som lider av økt spyttsekresjon eller tørr munn enten oversaturate området eller ikke klarer å produsere nok fuktighet til å skape forseglingen og dermed ofte må bruke lim.

Kjenn dine alternativer. Det finnes to typer proteseadhesiver tilgjengelige: pulver og lime. Lim er vanskeligere å fjerne fra proteser enn pulver.

Mens noen klebemidler kan holde seg så lenge som 12 timer, er avhengig av en rekke faktorer som mengden av væske i munnen varigheten av tetningen, enten produsert eller konsumert, og mengden av spising og snakker man gjør.

Lim vanligvis vare lenger på øvre proteser enn på lavere proteser, ifølge SimpleStepsDental.com.

Hvis du velger å bruke pulverisert lim, rengjøre protesen med en myk børste og såpe. Skyll den grundig, og la den våte - fuktigheten på protesen er det som gjør pulveret pinne.

Strø pulveret over hele kontaktområdet på gebiss, og sett den i munnen og holde den på plass i noen sekunder.

Hvis du velger å bruke pastalim, rengjør proteser med en myk børste og såpe. Påfør pastaen til en våt eller tørr protese, selv om en våt protese er foretrukket.

Dot limet langs kontaktflaten. Limet skal ikke sprute ut sidene når du trykker den på plass. Eksperimentere med kvantitet. Begynn med en liten mengde og øke den til du har oppnådd en komfortabel forsegling.

Hint

  • Følg produsentens retningslinjer for dentaladhesiv bruk. Store mengder lim kan skade tannkjøttet og erodere benbygning.
  • Lim ER IKKE en erstatning for vanlige protese justeringer.