Digidexo.com

Er det behandlinger for spanskesyken?

Spanskesyken er en stamme av influensa som forårsaket en pandemi nær slutten av første verdenskrig i 1918 til 1919. Tilbake da legene ikke vet hva som forårsaket virus eller hvordan å utvikle en spesifikk behandling. Det var nesten 675 000 amerikanere som døde av influensa før viruset forløp. Men det finnes behandlinger som fungerer, og mange ble utviklet av ikke-medisinske fasiliteter som Battle Creek Sanitarium i Battle Creek, Michigan.

Tarm rensing

En type behandling som ble utviklet for å bekjempe spanskesyken var å ha pasientene gjennomgå en vann klyster. Pasienter på sanatorium vil motta en vann klyster to ganger om dagen ved hjelp av 2 til 3 pints eller vann for å rense tykktarmen grundig. Klyster behandlinger ville begynne på de første stadiene av viruset og fortsette inntil pasienten var fullt restituert.

Væsker og matvarer

Pasienter på sanatorium i Battle Creek vil gjennomgå ytterligere behandling som besto av å drikke 3-4 liter juice eller vann hver dag. Dette ble gjort for å hjelpe nyrene og hud fjerne viruset. Pasientene ble pålagt å drikke et glass med væske hver halve time når de var våken. Bran som inneholdt fiber ble også blandet inn havremel og ris, som hjalp til med avføring for å hjelpe rense kroppen for avfall.

Bad og teppe Wraps

Pasienter med feber fikk varme bad eller ble pakket inn i varme pledd pakker for å bidra til å redusere feber og lette smerter i bena og ryggen. En varm våt teppe ble pakket rundt en pasient i opptil 15 minutter, og et ullteppe ble plassert rundt den varme våte teppet. Hvis pasienten hadde høy feber, ble tepper bare holdt på i fire til fem minutter.

Cold Compress

Pasienter med hodepine eller som led høy feber hadde en kald komprimere brukes til hodet og ansiktet. Den kalde omslag ble umiddelbart tatt i bruk etter en kort varmt teppe wrap å bidra til å redusere pasientens feber. Pasienter som opplevde en rask puls mens innpakket i et teppe wrap hadde også et kaldt omslag eller ispose holdt over deres hjerte.

Overføringer

I tillegg til ikke-medisinske behandlinger for spanskesyken, det var også ulike medisinske behandlinger som ble utviklet. En type av behandling som er involvert transfusjon av blodprodukter, slik som fullblod, plasma og serum, i alvorlig syke pasienter for å redusere risiko for død. Denne behandlingen økte overlevelsesraten til alvorlig syke pasienter i 1918 med om lag 50 prosent.