Digidexo.com

Hvorfor er Phlebotomy Done?

Den blodprøvetaking er praksisen med å bruke en nål for å trekke ut en blodprøve fra blodåre. Ved laboratorieteknikere innsnevring mulighetene for årsak til sykdom ved tilstanden til blod, gjør det helsearbeidere i diagnostisering av sykdommer og ved behandling av sykdom.

Det kalles også venepunksjon eller venopuncture. Nålen av forskjellige størrelser har en tunnel som går gjennom det for å la blod strømme gjennom den. Det vanligste stedet for venepunksjon er på median cubital blodåre på antecubital området som er på brett eller bøy i albuene.

Ulike situasjoner

Det finnes forskjellige størrelse nåler for størrelse pasienter forskjellige og for ulike situasjoner. Blodsukker er bittesmå nåler ment for pinne én av de fire fingre; Vanligvis er dette gjort for å få en glukosemåling i tilfelle av hyperglykemi eller hypoglykemi.

Et vakuum eller evakuert rør settes inn gjennom den andre enden av nålen for å samle opp blodet. Hvert rør har et fravær av luft for å skape en trekkmekanisme for å trekke ut blod.

Baby-Needles

Spedbarn er oftest administrert venepunksjon med en av de minste nåler, sommerfugl nål. Denne nålen er også gitt til pasienter med små, vanskelig å finne årer. Spedbarn er også gitt noe som kalles en neonatal hæl stikk. Siden antecubital spot er så liten på et spedbarn et større sted med mer fett fører til mindre smerte for barnet.

Transfusjon

Årelating muliggjør også pasienter med et stort tap av blod for å få blod fra andre personer ved transfusjon. Personer som har vært i storulykker, som har hatt sykdommer som hemofili, som har unormal menstruasjonsblødning eller som er gravide alle ha nytte av praksisen med blodprøvetaking.

Lab Samples

Prøvetaking av blod hjelp lab forskere studie blod for å finne en kur for alvorlige sykdommer som hjerte- og karsykdommer, artherosclerosis, hemofili eller AIDS. I laboratoriet er gener også isolert og store arvelige lidelser som sigdcelleanemi, eggstokkreft eller fargeblindhet har blitt funnet gjennom praktisering av blodprøvetaking.

Forensics

Så det er den siden av blodprøvetaking som fører til sorg og rettferdighet. Denne blodprøvetaking feltet er i etterforskning, der kriminelle patologer undersøke blodet sølt på åstedene for å fastslå den eksakte årsaken til skader og / eller død. På den lyse siden, var folk som ble funnet i utgangspunktet skyldig frigjort som uskyldige menn og kvinner på grunn av DNA-testing.