Digidexo.com

Hva er effekten av Valerian Root på leveren?Valerian root er en alternativ behandling for søvnløshet. I sjeldne tilfeller har det vært rapportert at vendelrot kan være skadelig for leveren. Det er uklart om skaden ble forårsaket av Valerian rot, andre stoffer som ble lagt til formelen, eller kombinasjonen. Imidlertid har ingen bevis blitt presentert som definitivt lenker Valerian rot til leverskader.

Identifikasjon

Valerian er en flerårig urt som opprinnelig funnet i Asia og Europa. Det er nå vokst over hele verden. Anlegget når en høyde på rundt 4 meter. Bladene er dyp grønn. Botanical.com beskriver blomstene som å være liten og skjær av rosa og kjøttfarge, med en annen, men ikke akkurat ubehagelig lukt. Selv om det kan bli funnet vokser vilt, det også har blitt en populær plante å inkludere i hjemmet blomsterhager. Roten av vendelrot anlegget er brukt for sine medisinske egenskaper.

Historie

Valerian root har vært et populært alternativ behandling i mange år. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine og National Institutes of Health i Medline Plus, har dens bruk som en beroligende og angstdempende behandling er rapportert i mer enn 2000 år.

Medline Plus sa at ekstrakter vunnet popularitet i midten av 1800-tallet. Valerian ble brukt på en kontinuerlig basis til reseptbelagte legemidler begynte å bli markedsført. Rapporten slår fast at vendelrot brukes fortsatt i Nord-Amerika, Japan og Europa for behandling av søvnløshet og angst.

Effekter

Forskere er ikke sikker på hvordan vendelrot fungerer, University of Maryland Medical Center rapporterer, men de mener det øker mengden av et kjemikalie som kalles gamma-aminosmørsyre (GABA) i hjernen. GABA bidrar til å regulere nerveceller og beroliger angst. Det antas at vendelrot fungerer på samme måte, men med mindre styrke, som legemidler slik som valium og Xanax. Det ble også bemerket at vendelrot må bli tatt for en tidsperiode før effektene kan bli lagt merke til.

Fordeler

Valerian har noen viktige og bemerkelsesverdige fordeler over reseptbelagte legemidler. Det er ikke vanedannende. Når tatt på kvelden den ikke etterlater en med en sløv, groggy følelse i morgen. Det er lett oppnåelig, og sammenlignet med reseptbelagte legemidler, er en mye rimeligere. Valerian produserer ingen abstinenssymptomer ved seponering av bruken. Det kan tas i et skjær, kapsel, tablett eller te form.

Advarsel

Ikke ta vendelrot mens de er gravide eller ammende.

Ikke kjør bil eller bruke tungt utstyr etter å ha tatt vendelrot.

Hvis du har tenkt å slutte å ta vendelrot etter å ha brukt den i uvanlig høye doser og over lengre tid, avta gradvis. Ikke stopp brått.

Mens bivirkninger er få, noen har rapportert opplever hodepine, kvalme, svimmelhet og magesyke.

Ikke ta vendelrot med tilsvarende reseptbelagte legemidler, slik som Xanax eller Valium.

Valerian, som andre urter, kan produsere uønskede effekter når de tas sammen med andre medisiner.

Før du starter vendelrot, bør du oppsøke lege.

Hold denne og alle medisiner utilgjengelig for barn og kjæledyr.