Digidexo.com

Hva gjør du hvis noen du kjenner Suicidal?

Når noen du kjenner truer med å begå selvmord, må du ta dette på alvor. Hvis dette er noe denne personen truer ofte i det som synes å være en oppmerksomhetssøkende atferd, du fortsatt trenger å ta denne trusselen på alvor. Syttifem prosent av personer som begår selvmord hadde gitt noen advarsel eller skilt til en venn eller et familiemedlem før du gjør det. Profesjonell hjelp er alltid garantert når det er en mulighet for at noen er suicidal.

Lytt

Være villig til å lytte til denne personen som snakker om å avslutte livet sitt. Du kan la denne personen vet at du er bekymret for henne og gi noen konkrete grunner til hvorfor.

Ikke ta del i en krangel med folk som er suicidale. La dem vite at de ikke er alene om å føle på denne måten, og at det finnes måter å få hjelp for disse følelsene. Forklar dem at suicidale følelser er midlertidig, og at selv om de føler denne måten nå, kan de ikke i morgen. Unngå å fortelle dem at de vil skade sin familie ved å begå selvmord, er de i nok nød allerede, og trenger ikke å forholde seg skyldig følelser på toppen av dette. Ikke fortell dem at de har så mye å leve for, fordi på dette punktet de ikke føler denne måten.

Aldri gjøre en pakt om å holde en persons tanker om selvmord en hemmelighet. Uansett hvor mye han insisterer, og forteller deg at han vil aldri snakke med deg igjen hvis du sier noe om dette, kan du ringe en profesjonell for å få hjelp. Når en venn forteller deg at han vurderer selvmord, er dette en anmodning om hjelp.

Kontakt en Professional

Spør denne personen om hun er å se en terapeut. Hvis hun er å se en terapeut, kan du bo med denne personen mens hun kontakt med terapeut. Hvis denne personen er utilgjengelig du trenger å ringe ditt lokale kriseintervensjon telefonnummer. Dette finner du ved å ringe ditt lokale sykehusets akuttmottaket. Forklar krisen terapeut dine bekymringer før du leverer over telefonen til den suicidale personen. Dette vil unngå eventuelle utelatelser fra den personen som er suicidal, og også gjøre det lettere for kriseterapeut til å stille de riktige spørsmålene. Terapeuten vil fortelle deg hvilke skritt må tas neste.

Crisis Intervention

Hvis dette er en akutt krise der denne personen er i umiddelbar fare for å forsøke selvmord, så ikke la ham være i fred. Hvis han snakker om en måte å gjøre dette, eller om han har en plan på plass allerede, er dette et tegn på at han er i umiddelbar fare.

Fjern eventuelle skytevåpen, narkotika eller skarpe gjenstander fra nærheten når denne trusselen er gjort tydelig.

Ta denne personen til legevakten for umiddelbar oppmerksomhet. Hvis denne personen blir ute av kontroll, eller du føler at det er utrygt å transportere ham uansett, ikke nøl med å ringe 911. National Suicide Prevention Lifeline på 1-800-273-TALK (8255) er en ressurs som kan hjelpe deg umiddelbart når ta beslutninger om hva du bør gjøre.