Digidexo.com

Typer av Congestion

Typer av Congestion


En oppbygging av fluid eller svellet vev i kroppen, spesielt lungene eller nesehulene, er referert til som lunger. Lunger kan være en irriterende og ubehagelig tilstand i beste fall, og ganske alvorlig i verste fall. Typer av lunger inkluderer tett nese, lunger av lungene og kongestiv hjertesykdom.

Nesetetthet

Nesetetthet, også kjent som en tett nese eller nese blokkering, er en vanlig type lunger. Det kan være ledsaget av en rennende nese. Nesetetthet kan være forårsaket av et virus, slik som forkjølelse eller influensa, allergier, bakterier eller en bihulebetennelse. Infeksjonen, ikke et overskudd av slim, bevirker blodkar inne i nesen for å bli betent og den indre foring av nesen til å svelle. Mens nesetetthet er i det minste irriterende, det kan også føre til snorking, søvnapné, søvnvansker, hodepine og hørselsvansker.

Congestion av lungene

Lunge lunger, også kjent som lungeødem, er en tilstand der luftblærer i lungene er fylt med en overdreven mengde væske, og dermed fører til kortpustethet. Når noen opplever et hjerteinfarkt eller hjertesvikt, trykket i venene øker. Fluid kommer inn i luftblærer i lungene, og de er ikke i stand til å overføre oksygen effektivt. I tillegg til hjertesvikt, kan tette lunger også være forårsaket av en alvorlig infeksjon i lungene, trene i et høytliggende sted eller som en bivirkning av medisiner. Symptomer inkluderer kortpustethet, overdreven svetting, følelse som du er drukning og hoste opp blod.

Kongestiv hjertesykdom

Den menneskelige hjerte er konstruert for å pumpe blod gjennom kroppen. Hvis hjertet ikke fungerer som den skal, vil organer og vev ikke får oksygen og næringsstoffer og avfallsstoffer vil bygge opp. Hjertesvikt oppstår når hjertet ikke fungerer skikkelig. Hjertet musklene svekkes og de kan ikke pumpe nok blod til å fylle hjertekamrene eller å tømme pumpekamre. Overflødig væske i lungene og hevelse i bena eller ankler er vanlige bivirkninger av hjertesvikt. Andre symptomer på hjertesvikt inkluderer å ha så lett å puste og vektøkning som skyldes opphopning av væske.

Betraktninger

Det er varierende grader av alvorlighetsgrad av nesetetthet, opphopning av lungene og hjertesvikt. Milde tilfeller av hvert kan vanligvis behandles lett. Det er imidlertid viktig å være klar over at hver tilstand kan bli svært alvorlig hvis venstre ubehandlet. Den individuelle omstendigheter bør også tas i betraktning. For eksempel, ville et spedbarn bli mer påvirket av nesetetthet enn en voksen siden spedbarn primært puste gjennom nesen. Ta kontakt med en medisinsk faglig med spørsmål eller bekymringer.