Digidexo.com

Hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer på Cardiovascular Disease

Hvordan å gjenkjenne tegn og symptomer på Cardiovascular Disease


Hjerte- og karsykdommer er et begrep som brukes for å beskrive en rekke betingelser for hjertet og blodårene. "Cardio" hjerte og betyr "vaskulær" refererer til blodårene. Ikke alle typer hjertesykdom er inkludert i kardiovaskulær sykdom; for eksempel infeksjoner og arytmier generelt faller utenfor denne kategorien. Det finnes former for kardiovaskulær sykdom som påvirker alle deler av kroppen, inkludert hjernen, armer og ben. Noen ganger folk er født med hjerte-forhold, og i andre utvikler det over mange år. Fordi dette skjer i så mange former, er det vanskelig å finne konkrete tegn og symptomer på hjerte- og karsykdommer. Få vanlige kontrollene, og oppsøke lege umiddelbart hvis du har noen bekymringer i mellomtiden.

Bruksanvisning

•  Sjekk for høyt blodtrykk. Forhøyet blodtrykk over 130/90 mm Hg er et tidlig tegn på kardiovaskulær sykdom. Det er ikke en sykdom i seg selv, men kan være et tegn på at sykdommen utvikler seg. Mange apotek har gratis blodtrykksmåling stasjoner for å sjekke blodtrykket. Hvis du tror du kan ha høyt blodtrykk, gå til en lege.

Legg merke noen symptomer på koronar hjertesykdom, inkludert brystsmerter, tretthet og kortpustethet. CHD er en av de mest vanlige typer av kardiovaskulær sykdom. Koronar hjertesykdom er forårsaket av innsnevring av arteriene. De trange arterier begrense strømmen av blod, noe som tvinger hjertet til å pumpe hardere og øker blodtrykket.

Vær på utkikk etter plutselig uforklarlig hodepine, nummenhet eller svakhet på den ene siden av kroppen, forvirring eller talevansker og synsproblemer. De er klassiske indikasjoner på cerebrovaskulær sykdom, eller hjerneslag. Hvis du eller noen du kjenner opplever symptomer som disse, søke medisinsk hjelp umiddelbart. Cerebrovaskulær sykdom er et problem med blodsirkulasjonen i hjernen, vanligvis en blodpropp eller annen blokkering. Når et blodkar blir fullstendig blokkert, oppstår det et slag. I noen tilfeller vil en blodåre i hjernen sprekker og forårsake alvorlige varige skader eller død.

Se for smerter i leggene når han går, spesielt hvis det er vanligvis verst under trening, og avtar med hvile - det kan være et tegn på perifer arteriell sykdom. PAD påvirker arteriene som befinner seg i andre områder av kroppen i tillegg til hjertet og hjernen. Det forekommer oftest i bena, men kan også oppstå i armer eller bekkenet. Tegn og symptomer på hjerte- og karsykdommer i bena og andre ekstremiteter inkluderer nummenhet eller kulde i tærne samt smerter eller kramper i musklene. Kontakt legen din hvis du merker noen av disse symptomene.

Hint

  • De ulike symptomer på hjerte- og karsykdom er for mange til å nevne på grunn av den varierte naturen av tilstanden. Kardiovaskulær sykdom kan være svært alvorlig, selv livstruende. Hvis du mener at du har symptomer på kardiovaskulær sykdom bør du rådføre deg med legen din, som kan vurdere tilstanden din og anbefale behandling eller forebyggende tiltak.
  • Hvis du mistenker noe selv nært knyttet til hjerte- og karsykdom, ikke nøl med å få det sjekket ut. Mange førstegangs symptomer er ødeleggende eller livstruende.