Digidexo.com

Tegn og symptomer på å ha magesår

Påvirker nesten 10 prosent av amerikanerne på et tidspunkt i livet sitt, ifølge Mayo Clinic, kan magesår være smertefullt og avbryte søvnen. Peptisk ulcus, som forekommer i magen, er også kjent som magesår. Magesår, preget av åpne sår på innsiden slimhinnen i magen, produsere spesifikke tegn og symptomer som kan vurderes og verifiseres ved fysisk undersøkelse og testing.

Fysiske Indikatorer

Blant de vanligste symptomene er brennende smerte. Denne smerten skyldes magesyre upsetting sårdannelse området, og det kan ofte være følte alt fra navlen til brystbenet. Den brennende følelsen kan vare alt fra noen minutter til noen timer og kan være verre når magen er tom. Fakkel-ups ofte skjer om natten, og kan også komme og gå i løpet av dagen eller noen få dager. Flere alvorlige indikatorer på magesår inkluderer blodig oppkast, avføring som er svart eller tjæreaktig og inneholder mørkt blod, kvalme og vekttap. Enhver indikator eller symptom på magesår bør diskuteres med og vurdert av en lege.

Diagnostiske Signs

Legene tror den skyldige av magesår å være H. pylori bakterier. Denne bakterien inflames slimhinnen i magen og resulterer i produksjonen av magesår. Blodprøver og avføringsprøver kan bli anvendt for å bestemme om bakterier er tilstede. Tilstedeværelsen av H. pylori ville indikere et sår kan være årsaken til en pasients symptomer, selv om ytterligere testing kan være nødvendig for å bestemme graden. Under en øvre gastrointestinal X-ray, vil pasientene svelge en hvit barium blanding som gjør at sår synlig for leger. Hvis et sår er til stede eller mistenkt, kan din lege be om en endoskopi for videre evaluering.

Behandling

Livsstilsvalg som regelmessig bruk av smertestillende midler, røyking og høyt alkoholinntak kan alle bidra til og forverre symptomene på magesår. Over-the-counter antacids kan bidra til å lindre den brennende smerten forbundet med magesår, men lettelse kan være midlertidig. Din lege vil prøve en kombinasjon av antibiotika, syreblokkere og antacids å hjelpe drepe bakterier og forlenge lindring av brennende smerte vanligvis forbindes med magesår. Kun alvorlige tilfeller som ikke svarer godt til aggressiv medikamentell behandling krever kirurgi.

Tegn på komplikasjon

Når sår blir stående ubehandlet, kan komplikasjoner oppstå som kan produsere flere tegn og symptomer. Disse tegn kan omfatte problemer med å svelge mat, oppkast og vekttap på grunn av arrvev blokkerer passasjen til magen. Andre komplikasjoner er indre blødninger og mageinfeksjon, som stammer fra magesår spise et hull i mageslimhinnen og infisere bukhulen.