Digidexo.com

Alternativer til Albuterol inhalator for astma

Albuterol er et korttidsvirkende beta-agonist som hjelper gi kortsiktig lindring for symptomer på astma. Noen ganger pasienter tåler ikke å bruke en albuterol inhalator, skjønt, noe som betyr at en pasient må jobbe med legen sin for å finne et alternativ. Forstå hvilke alternativer er tilgjengelige vanligvis knyttet til å bestemme hva andre stoffer er tilgjengelig innenfor klassen, samt etablere hvilke alternativer i andre klasser kunne hjelpe.

Andre korttidsvirkende beta-agonister

Fordi albuterol er et korttidsvirkende beta-agonist, bør pasienter først snakke med sine leger om andre legemidler i denne klassen vil være akseptable alternativer til albuterol inhalator. Hvis, for eksempel, har pasienten et spesifikt problem med albuterol, men tåler korttidsvirkende beta-agonister, andre narkotika alternativene inkluderer pirbuterol (Maxair) eller Levalbuterol. Fordi kliniske retningslinjer for behandling av astma likevel anbefale bruk av en kortsiktig beta-agonist som gullstandarden av astmabehandlingen, bør pasientene forvente at legen vil ønske å bo med dette stoffet klasse med mindre det er problemer med alvorlige bivirkninger eller legemiddel toleranse.

Langtidsvirkende beta-agonister

En annen vurdering når du tenker på alternativer til albuterol er det langtidsvirkende beta-agonister. Selv om deres virkningsmekanismen er lik den korttidsvirkende beta-agonister (som albuterol), vil langtidsvirkende beta-agonister lindre symptomer i opptil 12 timer, i motsetning til bare fire til seks timer på albuterol og andre kortsiktige behandlinger. Narkotika i det langtidsvirkende beta-agonist kategorien omfatter salmeterol (Advair), bambuterol (Bambec) og clanbuterol. Legene vil ved behov bytte pasienter fra korttidsvirkende terapi til langtidsvirkende terapi hvis omstendighetene ligger til rette for en slik endring. Retningslinjer for behandling anbefaler at pasienter tar et kortikosteroid med en langtidsvirkende behandling, men slik diskusjon om dette bryter med en lege er viktig. Noen selskaper også pakke langtidsvirkende behandling med et kortikosteroid som følger med beta-agonist - dette er en annen grunn til å diskutere en terapeutisk bryter med en lege.

Andre alternativer

Pasienter som ikke tåler noen korttidsvirkende beta-agonist har et par alternativer. Kliniske retningslinjer anbefaler ipratropiumbromid (Atrovent) som en effektiv behandling for å gi kortsiktig lindring for symptomer på astma. Pasientene kan også snakke med legen sin om hvorvidt montelukast (Singulair) er et alternativ - dette stoffet hjelper godbit anstrengelsesutløst astma og fungerer på samme måte til de langtidsvirkende beta-agonister, bortsett fra det er i tablettform i stedet for inhalert aerosol eller pulver.