Digidexo.com

Flu Mist Vs. Shot

Under influensasesongen, kan få influensa vaksine beskytte deg mot sesonginfluensa. Men hva slags influensa vaksine bør du få? Du kan få influensa skutt gjennom en injeksjon eller i en nesespray som heter FluMist. De fleste helsepersonell kan administrere begge typer influensa vaksine. Fordi sirkulerende stammer av influensa kan endre hvert år, de fleste leger anbefaler å få sesonginfluensa skutt hvert år. Det er viktig å merke seg at sesonginfluensavaksine beskytter ikke mot H1N1-viruset.

Hva er FluMist?

Ifølge FluMist nettside, administrerer din leverandør FluMist ved å spraye en gang i hvert nesebor. FluMist er en "svekket levende virus vaksine," som betyr at det er laget av en levende virus som ikke vil føre til at mottakeren til å få influensa. I likhet med influensa skutt, blir FluMist vaksinen dyrkes i egg, melder Food and Drug Administration. The Centers for Disease Control and Prevention sier friske mennesker mellom 2 og 49 kan motta FluMist.

Hva er en influensa skutt?

CDC sier influensavaksine er en inaktivert vaksine, eller drept virus, som er gitt ved nål i en pasients arm. Alle som er 6 måneder eller eldre kan få influensavaksine. Den sesonginfluensavaksine reduserer sjansen pasienter vil få influensa med 70 til 90 prosent hos friske voksne, ifølge CDC.

Er Både Vaksiner Effektiv?

I en CDC studie blant barn i alderen 15 til 85 måneder, redusert sesong FluMist vaksine sjansen for influensasykdom med 92 prosent sammenlignet med placebo. Når FDA evaluert FluMist, FDA sammenlignet nesesprayen effektivitet sammenlignet med sesonginfluensavaksine. FDA funnet at 53 barn ut av 3900 som fikk FluMist fikk influensa, sammenlignet med 93 tilfeller av influensa ut av det samme antall barn som fikk sesonginfluensavaksine.

Bivirkninger av influensa skutt

Pasienter som får en influensa vaksine kan oppleve ubehagelige bivirkninger. Fordi influensa skutt inneholder en drept virus, vil pasientene ikke får influensa fra skuddet. Men det finnes andre mulige bivirkninger, inkludert sårhet, rødhet eller hevelse på injeksjonsstedet, lavgradig feber og smerter i kroppen, ifølge CDC.

Bivirkninger av FluMist

Fordi viruset som brukes i FluMist er svekket, vil pasienter som får den ikke får influensa. Barn og voksne som mottar FluMist kan oppleve noen bivirkninger, inkludert rennende nese, tungpustethet, hodepine, oppkast, sår hals og muskelsmerter, ifølge CDC.

Hva gjør jeg nå?

Du bør alltid diskutere noen medisinsk behandling med legen din. Legen din kan hjelpe deg å avgjøre hvilken form av vaksine er riktig for deg. Begge er effektivt for å forhindre influensa, men FDA minner oss om at ingen vaksine er 100 prosent effektiv.