Digidexo.com

Som kan foreskrive Adderall?

Som kan foreskrive Adderall?


Adderall er en amfetamin godkjent av FDA for ADHD og narkolepsi. Det er klassifisert som en tidsplan II stoffet av Drug Enforcement Agency grunn av sin misbruk og avhengighet potensial. Adderall er vanligvis foreskrevet av psykiatere og barneleger, mens allmennleger kan forskrive medisiner for visse off-label bruksområder.

Funksjoner

Adderall er en amfetamin som stimulerer sentralnervesystemet ved å øke våkenhet og konsentrasjon. Også kjent som dextroamphetamine sakkarat, amfetamin aspartat, dextroamphetamine sulfate og amfetamin sulfat, på grunn av sin misbruk og avhengighet potensial, er det klassifisert som en tidsplan II stoffet av Drug Enforcement Agency.

Funksjon

Adderall er godkjent av FDA for behandling av ADHD og narkolepsi, en kronisk søvnforstyrrelse preget av plutselige anfall av dyp søvn. Barneleger, barne utvikling spesialister og barnepsykiatere er de beste forskrivere av Adderall. I tillegg kan fastleger eller familie utøvere og psykiatere også foreskrive denne medisinen for narkolepsi og voksne ADHD.

Side Effects

De vanligste bivirkningene av Adderall er redusert appetitt, vekttap, humørsvingninger, tørr munn, hodepine og magesmerter. Adderall kan også forverre symptomer assosiert som motoriske og vokale tics hos pasienter med Tourettes syndrom eller tics.

Off-label og ikke-medisinsk bruk

Off-label bruk av narkotika refererer til å ta stoffet for indikasjoner som ikke er godkjent av FDA, mens ikke-medisinsk bruk er definert som bruk av narkotika uten resept. Vekttap og depresjon er to off-label bruk av Adderall som helsepersonell skrive resepter.

Mens vekttap og nedsatt matlyst er problematisk for personer som ikke ønsker å gå ned i vekt, disse bivirkningene er attraktivt for de som ønsker å bli slankere. Vanligvis familien leger og fastleger foreskrive Adderall for vekttap.

Fordi Adderall forårsaker hyper-årvåkenhet og antas å fremskynde en persons tankeprosess for lengre varigheter, har det blitt en populær "studiemedisin" på høyskoler. Ifølge april 2009 nasjonale undersøkelsen om narkotikabruk og helse, heltids studenter i alderen 18-22 var dobbelt så sannsynlig som sine kolleger som ikke var på skolen for å ha brukt Adderall ikke-medisinsk i det siste året.

De fleste av disse studenter tar Adderall for ikke-medisinsk bruk eller uten resept. Og brukere av off-label Adderall ble funnet å være mer sannsynlig å engasjere seg i annen risikoatferd som kokainmisbruk, røyking, alkoholmisbruk og fyllekjøring.

Advarsel

Adderall kan også føre til en livstruende topp i blodtrykket når de brukes i kombinasjon med visse antidepressiva og ved personer med høyt blodtrykk, ifølge legemiddelfirmaet, kan Shire Pharmaceuticals Inc. Misbruk av Adderall også forårsake plutselig død og alvorlige hjerteproblemer. Personer med underliggende hjerteproblemer har større risiko for å lide av disse bivirkningene.

Etter rapporter om et dusin barn med hjerte abnormiteter som døde ved hjelp Adderall XR, utvidet-release formulering av medisinen, ble stoffet midlertidig trukket tilbake fra det kanadiske markedet i 2005.