Digidexo.com

Hva er CNS depresjon?

CNS-depresjon er en demping av kroppens sentralnervesystem. Det kan bremse din pust og hjerteslag, som igjen kan føre til koma eller død. CNS-depresjon skjer oftest ved bruk av legemidler som kalles CNS depressiva. Under en legens ordre og kontrollerte omstendigheter, CNS-depressiva har en medisinsk fordel, men de er vanlige narkotika av misbruk. CNS-depresjon er en vanlig årsak til død hos personer som tar overdose på narkotika.

Symptomer

Tegn på CNS-depresjon inkluderer døsighet, lavere hjertefrekvens, tap av motoriske ferdigheter, tregere pust, uklar tale, uklart tenkning og uklart syn. De ligner på tegnene på drukkenskap, og det er ingen overraskelse - alkohol er en CNS-dempende.

Medisinske bruksområder

Noen ganger er det en fordel å lege forårsaker sentralnervesystemet for å roe ned. Leger ofte behandle angst eller søvnforstyrrelser ved forskrivning barbiturater som Nembutal eller benzodiazepiner som Valium og Xanax.

CNS-depressiva er også til stede, i relativt lave doser, i over-the-counter kulde medisiner.

Non-Medical CNS depresjon

CNS-depressiva inkluderer alkohol, opiater, smertestillende medikamenter og andre vanlige rusmidler som misbrukes. Dette er farlig i seg selv, men dobbelt så når de brukes i kombinasjon. Å drikke mens du bruker CNS depressiva (selv med en resept) kan føre til koma eller død, som kan hjelp CNS depressiva uten resept eller i uoverensstemmelse med en resept.

Effekter

CNS-depressive bremse hjernen ved å øke aktiviteten av et kjemisk stoff i hjernen som kalles gamma-aminosmørsyre (GABA). GABA er en nevrotransmitter, et kjemikalie som hjelper hjernecellene kommuniserer med hverandre. GABA bremser hjernen, så jo mer det fungerer, jo tregere hjernen fungerer.

Avhengighet

CNS-depressiva kan være farlig fordi kroppen utvikler en toleranse for dem; pasienter starte med å ta en liten mengde, men snart må ta mer å føle effekten de ønsker. Dette kan skape en langsiktig avhengighet og abstinenssymptomer - narkotikamisbruk. Leger noen ganger gripe inn ved å øke dosen eller endre resept eller behandling.