Digidexo.com

Hvordan Clean CPAP utstyr

En kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin er et medisinsk apparat som brukes av en person som er diagnostisert med obstruktiv søvnapné. Søvnapné er en vanlig lidelse preget av langvarige pustestopp under søvn. En CPAP maskin øker lufttrykket i halsen for å hindre luftveiene fra å kollapse under inhalering. Dens luftfukter vannkammer gir fuktighet til luftveiene, holde den fra å tørke opp. Maskinen inneholder også en spesialdesignet maske som dekker nese eller munn og nese, for å levere trykkluft. Rengjøring av CPAP maskin hindrer ansamling av mikroorganismer, som kan spre seg til lungene under bruk.

Bruksanvisning

eliminere risikoen for støt ved å koble din CPAP maskinen fra stikkontakten. Start med å tørke maskinens ytre overflaten med en ren, fuktig klut for å fjerne støv og små rusk.

Finn og ta ut filteret fra CPAP-maskin. Fyll en bøtte med rent vann og antibakteriell oppvask væske. Legg filteret i en time, skyll godt og lufttørke. Rengjør filteret en gang i uken. Noen CPAP maskiner gjøre bruk av engangsfilter. Hvis dette er tilfelle med din, sørg for at du kjøper riktig engangsfilter for din maskin.

Fjern alle slangene fra CPAP-maskin. Skyll slangen under rennende vann i ca 10 minutter for å fjerne eventuelle akkumulerte partikler og muggsopp. Suge slangen i et basseng fylt med antibakteriell tallerken-vaskevæske og vann i 30 minutter. Skyll den godt og heng det lufttørke.

Finn og rengjør luftfukter vannkammeret. Legg til en kopp eddik til to kopper destillert vann og hell blandingen inn i kammeret. La blandingen i kammeret i 30 minutter. Skyll den godt under rennende vann og la det lufttørke. Tørk aldri innsiden av kammeret med klut fordi tråder og partikler fra kluten kan holde seg til overflaten. Du kan bruke antibakteriell oppvask væske for å rense det, også.

Rengjør CPAP maske. Ta forsiktig masken fra hverandre og plassere delene i et rent basseng fylt med vann og antibakteriell oppvask væske. La delene i bassenget i 15 minutter, og skyll dem godt under vann og la dem lufttørke.

Monter alle tørkede deler. Koble nøye masken til kontaktene og koble den andre slangen tilbake til luftfukter vannkammeret eller direkte til CPAP-maskin. Slå på maskinen i ca 15 minutter for å fjerne eventuelle vanndråper som er inne i slangen.

Tips og advarsler

  • Rengjør alltid din CPAP maskin en gang i uken for å forhindre ansamling av mikroorganismer.