Digidexo.com

IV Lung Cancer Symptomer

Lungekreft er en form for kreft som begynner med en ondartet svulst i lungene. Mye som enhver annen form for kreft, ofte drar det inn i ulike stadier av sykdommen. Med stadium IV lungekreft, kreft har nå kommet til det punkt hvor tumoren er ikke lenger inneholdt i lungene. Kreftceller har spredning til andre områder av kroppen, ikke bare naboorganer. I stadium IV lungekreft, kan du forvente at unormale celler til å spre seg til lymfeknuter, hjerne, bein, lever eller nyrer. Når dette skjer, symptomene ikke bare innebære luftveiene, men andre systemer også.

Luftveisproblemer

Av alle symptomene på scenen IV lungekreft, pustevansker er den klart mest vanlige. Du vil ikke bare lider av en kronisk hoste, men også en kortpustethet som ofte ledsaget av tungpustethet og heshet. Du kan også legge merke til en viss mengde smerte som stråler ut fra brystet. Denne smerten varierer i grad av intensitet, kjører fra en kjedelig verke til en kraftig, nesten jabbing smerter. For noen er denne smerten føltes som mer av tyngde eller tetthet i brystet og lungene.

Smerte

Foruten den smerten du føler i brystet, kan stadium IV lungekreft også føre til en dyp smerte i ryggen, magen eller bekkenet, nemlig når kreften har spredt seg til skjelettet. I de senere stadier av lungekreft, unormale celler vanligvis invadere bein av disse områdene av kroppen. Imidlertid kan noen bein bli påvirket av denne sykdommen, slik at du kan oppleve dette dyp smerte langs noen bein som inneholder metastatiske kreftceller.

Kognitive Forstyrrelser

Når lungekreft sprer seg til hjernen, kan du begynne å lide av symptomer som involverer din kognitive helse. Avhengig av alvorligheten av metastase, disse symptomer varierer fra subtil til sterke forstyrrelser. Fra noen, hyppig hodepine bli et problem. For andre, en viss følelse av forvirring eller tap av orientering påvirker deres kognitive helse. Metastatisk lungekreft kan føre til at noen lider av anfall eller enda en endring i personlighet. Det kan føre til vansker med tale eller bevegelse.

Digestive Issues

Det er ikke uvanlig, spesielt i de senere stadier av lungekreft, for at du lider av en viss mengde fordøyelses problemer, inkludert kvalme, oppkast, tap av appetitt og vekttap. Disse symptomer kan være et resultat av kreftceller sprer seg til hjernen, så vel som magen, leveren eller nyrene.

Gulsott

Hvis kreften sprer seg til leveren, som er sannsynlig med stadium IV lungekreft, kan du begynne å oppleve en gulfarging av hud og øyne, mer kjent som gulsott. Som utvikler gulsott, er det ofte ledsaget av svakhet, utmattelse eller tretthet.

Blødning

I noen tilfelle av stadium IV lungekreft, har unormale celler spre seg til nyrene, som ofte forårsaker en viss grad av indre blødninger. Dette blødning presenterer seg selv vanligvis i urinen, utløser en endring i farge fra gult til rosa, røde eller brune.