Digidexo.com

Hva er årsakene til Night Chills?

Hva er årsakene til Night Chills?


Natt frysninger er en følelse av kulde med skjelving, noen ganger etterfulgt av blekhet og feber. Det er et resultat av en endring i kroppskjernetemperatur. Kokiller kan være forårsaket av anemi, eksponering for lave temperaturer, menstruasjon, menopause, underernæring, infeksjoner, lungebetennelse og andre mer alvorlige sykdommer, slik som diabetes og kreft. For å fastslå den eksakte årsaken, bør du konsultere legen din. En lege vil gjøre en fullstendig vurdering bestående av spørsmål om livsstil, kosthold og stress, samt en blodprøve for å finne ut om du har en viral eller bakteriell sykdom.

Kalde temperaturer

Eksponering for kulde eller utilstrekkelig beskyttelse mot kulde kan føre til nattfrysninger. De eldre og barn er mest utsatt. For følsomhet for kulde, er det viktig å kle seg varmt og begrense eksponering når det er mulig. Drikke noe varmt som te eller varm melk kan hjelpe kroppens kjernetemperatur tilbake til normal raskere.

Reproduktive Issues

Anemi er vanlig hos kvinner under menstruasjon. Tapet av blod synker den røde blodlegemer, noe som kan føre til nattfrysninger. Iron-rik mat som spinat kan hjelpe denne tilstanden. Hormonell ubalanse under peri-menopause, en periode på noen år hvor hormonet østrogen gradvis avtar, kan også føre til nattfrysninger og svette. Mosjon og et velbalansert kosthold kan hjelpe denne tilstanden.

Underernæring

Et dårlig kosthold kan føre til mangler og lavt immunforsvar, noe som kan gjøre en person ultra-følsomme for kulde. Kosttilskudd som B-kompleks eller vitamin C kan hjelpe med mangler. Vitamin B manglene er vanlig med underernæring og kan verifiseres av en blodprøve. Det er viktig å ha en godt balansert kosthold som inneholder hele korn, frukt, grønnsaker, melkeprodukter, sunt fett og høykvalitets protein. Unngå alkohol, koffein og røyking, noe som øker følsomheten for kulde, kan hjelpe.

Andre betingelser

Forhold som forkjølelse, lungebetennelse, hypotyreose, diabetes, infeksjoner, og kreft kan føre til nattfrysninger. Se en lege for å få riktig diagnose og behandling. Hjemme behandlinger kan omfatte slike ting som paracetamol, aspirin og ibuprofen. Antibiotika eller andre reseptbelagte medisiner kan være foreskrevet for mer alvorlige forhold.