Digidexo.com

Hud Symptomer på Candida

Hud Symptomer på Candida


Candida albicans er en encellede organisme som lever på huden din, i din munn og i ditt fordøyelsessystem. Av og til, Candida albicans --- eller gjær, multipliserer i en ukontrollert måte forårsaker en infeksjon som resulterer i smerte og inflammasjon. Candida albicans er den vanligste årsaken til mer enn 16 typer av candida eller gjær infeksjoner. De vanligste typene av candida involverer hud og slimhinner er kutan candidiasis, noen ganger bare referert til som en gjær infeksjon eller intertriginøs candidiasis; orofaryngeal candidiasis eller trøske; og vulvovaginal candidainfeksjon.

Fakta

Hvis du har et sunt immunsystem, kan candida albicans organisme holdes i sjakk og ikke utgjør noen reell trussel. Faktisk er kutan candidiasis ganske vanlig, selv forårsaker bleie utslett som noen ganger vises på en babyens hud. Vulvovaginal candidiasis er vanlig blant kvinner som har brukt bredspektret antibiotika, som er gravide eller har lav vaginal pH og diabetes mellitus. Ifølge Centers for Disease Control, har om lag 75 prosent av voksne kvinner har opplevd minst én episode av vaginal candidiasis.

Betydning

Det er andre mer alvorlige typer av candidiasis eksempel øsofaguscandidiasis eller Candida esophagitis som er forbundet med AIDS, og som involverer gastrointestinal candidiasis sår i magesekken. Selv om sjeldne, kan noen candidiasis infisere vitale organer som hjertet, lever eller milt og dermed kan være dødelig hvis immunforsvaret ditt har blitt kompromittert av mye bruk av antibiotika eller sykdommer som kreft eller HIV, og er ikke i stand til å bekjempe infeksjonen. Disse typer av candida ikke er manifestert i symptomer som involverer huden.

Funksjoner

Candida vanligvis forekommer i områder hvor huden er varm og fuktig, for eksempel armhulene, munnen, anal regionen, lysken eller skjeden. Men candida kan vises på hvilken som helst del av kroppen. "I munnen, kalles det trost og fremstår som hvite, ostemasse-lignende flekker som er lett skrapes av. Det fører ofte sårhet på tungen og indre overflaten av kinnene," ifølge American Academy of Dermatology. Den hvite lappen vil ha en rød base og vil trolig blø Hvis du tørker av den hvite substansen av med en bomullspinne. Hvis den er på tungen, vil du bare se rødhet. Candida på huden inni munnen er svært smertefullt og gjør spise ganske vanskelig.

Hudsymptomer

AAD beskriver utseendet på candida på de fleste områder av huden som en rød flat utslett forårsaker kløe. Du kan også legge merke skorper rundt kanten av utslett. Candida i vaginal området vil også klø og har utseendet på et utslett eller hud lesjon, ledsaget av en hvit, melkeaktig utflod. Hvis du har en vaginal gjær infeksjon, kan du også oppleve brennende smerter ved vannlating og samleie. Symptomer på candida på huden på en manns penis, selv om sjeldne, omfatter rødhet, hevelse og smerter på tuppen av penis.

Risikofaktorer

"Enhver faktor som negativt påvirker normal immunfunksjon kan disponere en person til candidiasis Eksempler er:. Genetisk mottagelighet, for eksempel Downs syndrom og kronisk mucocutaneous candidiasis, endokrine lidelser som diabetes, kreftsykdom, immunsviktstatene; svakhet på grunn av kronisk eller avansert sykdom; og langvarig bruk av antibiotika, kortikosteroider, eller immunsupprimerende midler. Heat, fuktighet og friksjon mellom hud overflater er miljøfaktorer som også kan bidra til infeksjon, »heter det i rapporten Pityriasis versicolor og Candidiasis av Robert M. Rogers, MD og Jack L. Lesher, Jr., MD av AAD. Hvis du er overvektig, er du også i faresonen for candida.