Digidexo.com

Anbefalte daglige verdier for en 1300 Calorie Diet

En 1300-kalori diett er ment for folk som trenger å gå ned i vekt raskt, slik som de som forbereder seg til en medisinsk prosedyre. Fordi en slik diett bare lar deg 65 prosent av gjennomsnittlig 2000-kalori diett som det amerikanske Department of Agriculture ernæringsmessige retningslinjer anbefaler for de fleste av oss, er det viktig at disse kaloriene kommer fra riktig mat kilder. Ellers vil kroppen ikke får de næringsstoffene den trenger.

US Food Pyramid

USDA Food Pyramid har blitt revidert for å gi et klarere bilde av hva slags mat vi bør spise hver dag, og riktig beløp for hver. Det inkluderer også trening anbefalinger. Generelt bør folk konsentrere seg om å spise mer fullkorn, frukt, grønnsaker og magert kjøtt og eliminere mest raffinert sukker, salt og fett.

Korn

Ifølge dietbites.com (se referanser for en link), fem daglige 4-oz porsjoner med hele korn (grovt brød, pasta, brun ris osv) gir fiber til å fylle deg opp og for å holde fordøyelsessystemet fungerer. Sjekk etiketten for fullkornprodukter, som har blitt behandlet mindre enn multigrain eller hvite produkter.

Frukt

Tre 1-cup porsjoner frukt vil gi vitamin C og andre vitaminer som trengs for å forebygge sykdom. Velg hel frukt fremfor fruktjuice for å få ytterligere fiber. Velg frisk frukt enn hermetisk for å unngå flere konserveringsmidler.

Grønnsaker

To 1,5-cup porsjoner grønnsaker daglig gi ekstra vitaminer og fiber. Velg friske grønnsaker i stedet for hermetisk å unngå ekstra salt.

Dairy

Seks 2-cup porsjoner med melk, yoghurt eller fettfattig ost gir kalsium og protein for å bygge sterke bein og tenner. Soya melkeprodukter kan brukes av de som er laktoseintolerante.

Kjøtt og bønner

To 3-oz porsjoner av magert kjøtt, fisk, fjærkre, nøtter, frø eller bønner gir protein og energi til å hjelpe bein og muskler er fortsatt sterke. Grill eller stek disse elementene i stedet for steking dem til å unngå å spise mer fett og kalorier.

Betraktninger

En 1300-kalori diett er en drastisk diett som bare bør følges under ledelse og anbefaling av en lege eller ernæringsfysiolog. Fordi det er så få kalorier er det svært vanskelig å dekke ernæringsmessige behov fullt ut.

Rådfør deg med en lege eller ernæringsfysiolog hvis du føler deg svimmel, svak eller ør eller har andre problemer når du følger dette måltidet plan.

De 1300-kalori mat anbefalinger ovenfor tillate 4 ts daglig av fett eller oljer og 171 skjønnsmessige kalorier for krydder og smak.