Digidexo.com

Suggererende og Vekttap

Når folk finner ut at de har problemer med å miste vekt og holde den av, er hypnose et populært alternativ som kan bidra til å eliminere hindringer for vekttap. Selv om mange er skeptiske om effektiviteten av hypnose, mange har funnet det å være nyttig og har hatt flott resultat med både å miste vekt og holde den av.

Slik fungerer det

Hypnose bruker avslapning og visualisering for å bringe kroppen i en tilstand av dyp avslapning, eller trance. Mens i trance ditt ubevisste sinn mottar instruksjoner, også kalt hypnotiske forslag, fra hypnotisør. Når hypnotisør har ført deg ut av trance, husker ditt ubevisste sinn disse forslagene og virker på dem. Dette kan bare skje hvis personen er i stand til å bli hypnotisert. Ikke alle mennesker kan gå inn i en transe gjennom hypnose.

Hvorfor fungerer det

Den tankene er koblet til alle deler av kroppen; det sender signaler til hjertet for å holde vibrerende og lungene til å holde pusten uten at du engang å måtte tenke på det. Den hypnotiske forslag gitt til det ubevisste sinn under hypnose opptre på en lignende måte. Det ubevisste sinn husker disse forslagene og kroppen din reagerer dem uten at du trenger å tenke bevisst på det.

Hypnotiske forslag

Hypnose for vekttap er en endring i dine handlinger og atferd, ikke en faktisk fysisk endring av kroppen din. Den hypnotiske forslag du er gitt vil bidra til å eliminere dårlige vaner som har forårsaket deg å få vekt og holdt deg fra å miste den. I tillegg vil du bli gitt forslag som vil innpode gode vaner. For eksempel kan det hende at hypnotiske forslag være: "Du vil ikke snacks mellom måltidene" og "Hvis du må spise, du vil spise bare grønnsaker."

Finne en hypnotisør

Finne en kvalifisert hypnotisør kan være vanskelig. The American Society of Clinical Hypnosis har en liste over lisensierte hypnotisører. Disse hypnotisører er kvalifisert til å praktisere hypnose for medisinske årsaker, men de kan også være dyrt. Hvis du ønsker å prøve hypnose uten å bruke mye penger, kan du prøve selvhypnose. Det er mange selvhypnose CD-er og kassetter tilgjengelig, eller du kan skrive og spille inn din egen.

Advarsel

Hypnose bør ikke bli forsøkt av alle mennesker. De med psykiske lidelser bør ikke prøve hypnose uten å kontakte legen sin først. Gjennomgår hypnose med en psykiatrisk sykdom kan noen ganger føre til mer skade enn godt. De med anoreksi og bulimi spesielt bør ikke prøve hypnose for vekttap, da dette kan forverre deres symptomer. I stedet bør de søke psykiatrisk hjelp.