Digidexo.com

Bivirkninger av Reliv

Reliv er et kosttilskudd tilgjengelig i pulverform som hevder å trygt avlaste treghet og søvnproblemer, samt å styrke immunforsvaret og forhindre vektøkning. Mens mange av de vitaminer og mineraler i Reliv er generelt ansett som trygt, produktet inneholder L-metionin, som har potensial til å forårsake bivirkninger.

Bakgrunn

L-metionin er en aminosyre som finnes i kjøtt og meieri-produkter, et stoff som bygger proteiner i menneskekroppen. Denne aminosyren er noen ganger brukt under en lege tilsyn for å behandle paracetamol forgiftning, som supplement er trygt.

Typer av bivirkninger

Når det tas i store mengder eller i en lengre tidsperiode, L-metionin noen ganger fører til oppkast og magesmerter, i henhold til legens stasjonær referanse.

Funksjoner: Allergi

Enkelte personer er allergiske mot L-metionin og utvikle alvorlige reaksjoner ved bruk av aminosyren som et supplement. Symptomer på en allergisk reaksjon på L-metionin inkluderer tungpustethet, kortpustethet, elveblest og brystsmerter.

Risiko

L-metionin inneholder homocystein, et stoff som har vist seg å bidra til utbruddet av hjertesykdommer og for å forårsake veksten av tumorer, ifølge RxList.

Betraktninger

Fordi effektene av L-metionin på fosterutvikling er ikke kjent, unngå å bruke Reliv hvis du er gravid eller ammende. Hvis du har en historie med åreforkalkning, kreft eller genetiske MTHFR-mangel, kan det ikke være trygt for deg å ta L-metionin og senere Reliv.