Digidexo.com

Hva er alle årsaker til gjær infeksjoner?

Medisinering

Antibiotika foreskrevet for å behandle infeksjoner som øvre luftveisinfeksjoner eller urinveisinfeksjon kan faktisk føre til vaginal gjær infeksjoner. Når antibiotika også ødelegge sunne bakterier som normalt finnes i vaginal området, kan gjær formere forårsaker irritasjon. Immundempende medisiner som brukes til å behandle autoimmune sykdommer eller forebygge avstøting av organer eller benmarg faktisk undertrykke immunsystemet, hemme kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Noen av sykdommene som steroider og andre immunosuppressive legemiddelterapier kan være foreskrevet inkluderer HIV, revmatoid artritt, systemisk lupus erythematosus (SEL), multippel sklerose, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt og astma. Visse kjemoterapi narkotika kan irritere slimhinnene lining skjeden forårsaker området til å bli tørr og betent. Mange kvinner må også ta antibiotika og steroider i løpet av kjemoterapibehandlinger. Disse kan forstyrre balansen av sunne bakterier som finnes i vagina, slik at gjær til å vokse. Sykdommen av kreft selv svekker kroppens immunsystem.

Graviditet og prevensjon

Graviditet undertrykker immunforsvaret, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å bekjempe Candida albicans, sopp som forårsaker gjær infeksjoner. Kroppens immunsystem er undertrykt under svangerskapet, slik at fosteret ikke blir sett på som en fremmed kropp som trenger å bli angrepet. Imidlertid, når immunsystem er undertrykt, kan gjær i vagina vokse ut av kontroll. Bruk av p-piller er en annen primære årsaken til vaginal gjær infeksjoner hos yngre kvinner.

Varierende hormonelle endringer, spesielt økt østrogennivå, kan svekke immunforsvaret, noe som gjør en kvinne mer utsatt for soppinfeksjon. Kondomer kan forårsake gjær infeksjoner hos kvinner som er allergisk mot lateks. Noen kondomer har et smøremiddel som inneholder et spermicid som kan forårsake soppinfeksjon. Kvinner som er utsatt for gjær infeksjoner bør unngå kondomer med en sæddrepende glidemiddel kjent som Nonoxynol-9. Bruk av dette sæddrepende med en membran kan forårsake problemer i tillegg. Candida kan også være seksuelt overført hvis riktige forholdsregler ikke er tatt.

Diabetes

Diabetes mellitus øker blodsukkeret. Graviditet og menstruasjon kan også endre blodsukkeret. Den dårlige nyheten er at gjærsoppen lever av sukker. Kvinner med diabetes har en høyere risiko for å få hyppige gjær infeksjoner fordi deres vaginale sekreter inneholder mer sukker. Forhøyede nivåer av glukose i blodet er grunnen. Tilbakevendende gjær infeksjoner kan være et tegn på at diabetes ikke er under kontroll. I tillegg har kvinner med diabetes svekket immunforsvar, en annen faktor som kan bidra til gjær infeksjoner.

Andre årsaker

Hormonbehandling (HRT) har vært kjent for å øke forekomsten av gjær infeksjoner i noen post-menopausale kvinner. Økt bruk av hormonene østrogen og progesteron kan forstyrre kroppens naturlige balansen av sunne bakterier, der gir et førsteklasses miljø der gjær trives. DOUCHES, duftende vaginal hygiene spray og deodorant tamponger kan forstyrre surheten i skjeden.

Fordi den riktige syre balanse er det som hindrer for mange gjær fra multiplisere, American College of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG) fraråder skylling med mindre spesifikt anbefalt av legen din (se Reference 3). Dette er grunnen til at kvinner opplever ofte lettelse fra gjær infeksjoner når de har mensen. PH-verdien av menstruasjonsblod fraråder overvekst av gjær i vagina. Iført tettsittende bukser, kan strømpebukse eller nylon truser forårsake gjærceller til å vokse i skjeden. Av denne grunn bør kvinner ikke bruke klær som feller i varme og fuktighet. Bomull truser og løstsittende klær kan bidra til å forhindre problemet.