Digidexo.com

Akutt gikt angrep behandling

Urinsyregikt er en type leddgikt som skyldes opphoping av urinsyre i blodet. Dette resulterer i akkumulering av skarpe hjørner og kanter som omgir leddene, spesielt stortåen felles. Gikt ofte oppstår hos menn mer enn kvinner. Den populære alder for å bli berørt med gikt hos menn er 30 til 50 år. Kvinner vanligvis er berørt med gikt etter overgangsalderen.

Betydning

En akutt gikt angrep oppstår plutselig, vanligvis på nettene angriper leddet i stortåen. Smerten er alvorlig og uutholdelig; leddet er rød, varm, øm, hoven og stiv. Smerten er overdrevet ved den minste berøring; selv kontakt med sengen dekker er uutholdelig. Målene i behandling av en akutt gikt angrep er å raskt stoppe uutholdelig smerte og ubehag, redusere betennelse, hindre fremtidige angrep og unngå uførhet til felles.

Tilnærming til behandling

Så snart en akutt gikt angrep starter, må du kontakte legen din for umiddelbar legehjelp behandling og råd. Jo tidligere behandlingen starter, jo raskere vil smerten være lettet. De fire tilnærminger til behandling er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som Indocin, Motrin og Naprosyn; aspirin; colchicines og kortikosteroider (både anti-inflammatorisk); og analgetika for smertelindring.

Valg av narkotika og deres effekter

NSAIDS er det første stoffet av valget i behandling av en akutt gikt angrep. Den maksimale dosen av den valgte NSAIDS gis umiddelbart og inntil 24 timer etter angrepet er løst. Dette følges med en to-til tre-dager smalner av doseringen av medikamentet.
Colchicines er et effektivt anti-inflammatorisk for behandling av en akutt angrep av gikt. Den maksimale dosen er gitt, og deretter flatet ut. Når den brukes ved maksimal dosering kan det bringe på bivirkninger av oppkast og diaré.

Kortikosteroider og analgetika

Kortikosteroider er stoffet som brukes for pasienter som ikke klarer å ta NSAIDs eller colchicines. Det gis som prednison 20 og 40 mgs i tre til fire dager. Deretter blir doseringen avtok gradvis over en-til to-ukers periode. Analgetika er gitt for å lindre uutholdelige smerten av en akutt gikt angrep.

Ytterligere tilnærming til behandling / forebygging

Dette inkluderer bruk av kjøleelementer til felles og heving av felles å ytterligere redusere betennelse og hevelse.
Tilstrekkelig væskeinntak er viktig for å hjelpe i flushing urinsyre fra systemet. Opprettholde kontroll over vekten din er viktig, siden fedme predisponerer en til å ha gikt.
Redusere bruken av alkoholholdige drikkevarer og begrense matvarer høy i puriner. Puriner føre til oppbygging av urinsyre i blodet.