Digidexo.com

Typer av gikt smerte rettsmidler

Urinsyregikt er en type leddgikt preget av ømhet, rødhet og betennelse i leddene ledsaget av smerteanfall. Urinsyregikt kan påvirke håndledd, hender, tær, føtter, ankler og knær. Gikt utvikler seg når det er overflødig nivåer av urinsyre i blodet, for derved å forårsake urat krystaller til å samle seg omkring leddene. Gikt lider har flere smerte rettsmidler tilgjengelig for å møte deres behov.

Styre Pain med Diet

Hva du putter inn i kroppen din kan påvirke din gikt smerte og muligheten for et angrep. Dietter høy i protein kan stave problemer for gikt lidende. The Mayo Clinic (se referanser nedenfor) anbefaler å spise ikke mer enn 5 eller 6 gram av fisk, fjærfe eller magert kjøtt hver dag og drikker rikelig med væske. Unngå alkohol kan også vise seg nyttig som alkohol hemmer urinsyreutskillelsen.

NSAIDs

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, er designet for å kontrollere gikt smerter og betennelser. Mange av disse typer av medikamentet kan bli funnet i over-the-counter produkter, for eksempel naproxen (funnet i aleve) og ibuprofen (som finnes i Motrin og advil). En lege kan forskrive en kraftigere NSAID. Som med alle reseptbelagte stoffet, bør du drøfte mulige bivirkninger med legen din.

Colchicine

Colchicine er utformet for å redusere betennelsen i forbindelse med gikt smerte. Ifølge Mayo Clinic, kan det tas i små mengder regelmessig i lang tid, eller en stor mengde kan bli tatt i løpet av en kort tidsperiode. Colchincine gjør bære noen bivirkninger, inkludert diaré, oppkast og kvalme. Du bør diskutere dosering og mulige bivirkninger med legen din før du tar Colchicine.

Steroider

Legen din kan forskrive en steroid å redusere gikt smerte forårsaket av betennelse. En steroid som kan være foreskrevet er prednison. Avhengig av din tilstand, kan det hende at steroid gis via en injeksjon eller via en pille.