Digidexo.com

Kateter Associated urinveisinfeksjoner

Et urinkateter er et rør laget av gummi eller silikon som er satt inn i urinrøret og opp gjenget inn i blæren for å tømme urin. Et kateter-assosiert urinveisinfeksjon (CAUTI) kan utvikle seg dersom bakteriene inn i sterile blæren via kateteret.

Årsaker

Bakterier kan bli introdusert inn i blæren når kateteret settes inn. De kan også vokse på eller inne i kateteret og reise opp inn i blæren for å bevirke en CAUTI.

Effekter

Cautis forårsake typisk blodig eller illeluktende urin, hyppig og / eller smertefull vannlating, feber, svakhet, og forvirring. Hvis ubehandlet, kan de forårsake nyre eller blodet infeksjoner.

Betraktninger

Jo lenger kateteret er i kroppen din, jo større risiko for å utvikle en CAUTI. Kvinner, særlig de som er gravide, har høyere risiko. Diabetes, underernæring og kroniske sykdommer gjør folk mer sårbare for Cautis.

Betydning

The Institute for Healthcare Improvement sier at Centers for Medicare og Medicaid Services gjort Cautis en av de ti beste sykehusinfeksjoner til adresse på grunn av deres høyt volum og høye kostnader.

Tips

IHI sier også at en god del av Cautis kan forebygges når helsepersonell følger kunnskapsbaserte retningslinjer for forebygging. For eksempel urinkateter som er belagt med et kolloidalt sølvlegering redusere risikoen for Cautis med 30 til 55 prosent.