Digidexo.com

Hva er fordelene med Boldo?

Boldo, er Peumus Boldus, også kjent som boldus og boldoa, en chilensk eviggrønne som tradisjonelt har vært brukt som medisinplante i både Chile og middelhavslandene, hvor det ble innført og har siden naturalisert. Selv om FDA har aldri godkjent Boldo for medisinsk bruk, er det fortsatt mye brukt til å behandle en rekke problemer.

Forsiktig

Mens Boldo har en lang historie med bruk som et homøopatisk og tradisjonell medisin, det har ikke gjennomgått grundig vitenskapelig testing og dens fordeler og potensielle farer er ikke kjent. Rapporterte bruk er ikke basert på vitenskapelig testing. En lege bør alltid konsulteres før du tar Boldo.

Identifikasjon

Boldo kan bli funnet voksende i enten lite tre eller busk skjema. Boldo kan identifiseres ved sine aromatiske og tøffe grønne blader, som er litt bitter i smak og sterke duftende blomster. Kvinnelige planter bærer små, spiselige gul-grønne frukter i løpet av den sørlige ekvatorial sommeren.

Historisk bruk

Chilenere har tradisjonelt brukt Boldo blader for å behandle leveren og galleblæren problemer. Frukten er spiselig og er også brukt som et krydder. Barken av Boldo treet har tradisjonelt blitt brukt til garving av huder.

Fordeler

I dag er Boldo fortsatt brukes til å behandle leveren og galleblæren lidelser. Det er også brukt til å forbedre generell leveren helse, for å behandle fordøyelsesbesvær og magekramper, som et vanndrivende, som avføringsmiddel og som en appetitt stimulerende. Boldo har ikke blitt godkjent av FDA for noen av disse bruker.

Advarsler

Boldo bør ikke brukes av personer med lever eller galleblæren problemer, diabetikere, folk som er på blodfortynnende eller kvinner som kan være gravid. Boldo bør ikke brukes over lengre tid. Alltid kontakt med lege eller apotek før du begynner å ta et medikament eller tradisjonell medisin som Boldo.