Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av Eggerøre

Eggerøre er en næringsrik og populær proteinkilde. Ifølge US Department of Agriculture, egg forbruket var på en nedadgående lysbilde fra 1950-tallet til 1990-tallet. Siden da har tallene steget igjen. I 1990, den gjennomsnittlige amerikaner forbrukes 236 egg per år. I 2004 hadde dette tallet økt til 256 egg per år. Foruten protein, eggerøre gir mange av de vitaminer og næringsstoffer som trengs for å avrunder en sunn diett.

Fordeler

Eggerøre er en utmerket kilde til lav-kalori, lav-fett protein. En stor eggerøre inneholder 6.76g protein, 102 kalorier og 7.45g fett. Proteininnholdet i seg selv er ganske lav sammenlignet med andre typer av animalsk protein; for eksempel, en grillet beinfri, har skinn kyllingbryst ca 30g protein. Men sammenlignet med mange andre tradisjonelle frokost mat, egg er en mer sunn innsats. Kjøttpålegg som pølse og bacon en tendens til å være for høy i fett og kalorier for å være et fast stoff protein.

Betraktninger

Egg har en høy mengde av kolesterol, noe som kan være et problem. USDA sier at en stor eggerøre inneholder 215 mg kolesterol. The American Heart Association anbefaler at gjennomsnittlig daglig kolesterol begrenses til mindre enn 300 mg per dag. Mesteparten av kolesterol i eggerøre er inneholdt i eggets plomme. Hvis du ønsker å kutte ned på kolesterol i eggerøre, prøver desperat en hel egg og en eggehvite sammen. Du vil også ønsker å se din totale kosten kolesterol. The American Heart Association sier at egg er en ernæringsmessig god del av et sunt kosthold bare hvis kolesterol er begrenset andre steder i løpet av dagen.

Advarsel

USDA oppkalt scrambling som en av de tryggeste egg-tilberedningsmetoder, men bare hvis det er gjort riktig. Rå eggeplommer kan inneholde salmonella, en bakterie som forårsaker matforgiftning. Eggerøre bør ikke bli servert rennende, da dette er en indikasjon på at de ikke har blitt kokt grundig. For ultimate ernæringsmessig verdi uten risiko for salmonella forgiftning, bør alle kokte egg enten brukes umiddelbart eller i kjøleskap og varmes senere.

Karakterer

Egg er tilgjengelig for forbrukere i tre klassetrinn: AA, A og B. Grade AA egg pleier å ha firmest plommer og hvite, og er generelt uberørt. Grade A egg har litt mindre fast hvite, men er ellers i den samme formen som Grade AA egg. Grade B egg er mildt uregelmessig. Eggeplomme og hvitt vil være tynnere enn grad AA og A egg, og skallet kan være uren og avlange. Et egg er grade påvirker ikke næringsverdi. Fordi utseendet på eggets innhold er ikke så viktig når scrambling, alle tre karakterene er spesielt egnet for eggerøre.

Variasjoner

USDA retningslinjer ta hensyn til at scrambled egg er utarbeidet med en liten mengde melk og smør. Imidlertid kan mengden av melk og smør som er lagt til eggene påvirke deres ernæringsmessige verdi. Matlaging egg med hel melk eller fløte i stedet for lite fett eller fett gratis melk kan øke deres kalori-og fettinnhold. I tillegg bør mengden av smør som brukes til å steke egg være begrenset til en til to teskjeer. Å kutte ned på fett og kalorier i en kryptert egg, la ut melken og bruke nonfat matlaging spray i stedet for smør. Ikke bruker smør kan også redusere mengden av natrium finnes i eggerøre. USDA sier en stor scrambed egg inneholder 171 mg natrium, hovedsakelig på grunn av salt og smør som er lagt til det mens det blir kryptert.