Digidexo.com

Ormer som lever i mennesker

Det er et vitenskapelig fenomen kjent som "snylting", der ett vesen - parasitten - låsene på en utpekt vert og igler fordeler ved verts regning. En slik parasitt er ormen. Mens vanlig meitemark er ingen skade på noen, kan den parasittiske ormen leve av katter, hunder eller mennesker. I verste fall kan betingelsen være dødelige.

Typer

Hundrevis av slyngende wormscan bor i et menneske, men de mest vanlige typene er rundormer, hookworms, hjerteorm, whipworms og pinworms. Rundormer likne en meitemark og kan legge opptil 200.000 egg per dag. Hookworm larvene trenge inn i huden, og når de unge ormer er vokst de bruker tennene til å grave gjennom tarmveggen og mate på vertens blod. Heartworms bor i et kammer av hjertet, whipworms infisere tykktarmen og pinworms tendens til å infisere barn.

Symptomer

En person som lider av ormen infeksjon kan oppleve forstoppelse, diaré, en oppblåst mage eller en rekke andre fordøyelsessykdommer. Hvis noen spiser rikelig med mat og fremdeles føles ikke mett, eller spiser sunt, men fortsatt ser underernært, kan en orm være snylting næringsstoffer av ham. Worm-infeksjon kan også føre til hudutslett og andre reaksjonsspesifikke helseproblemer. Heartworms naturligvis føre til problemer med hjertet, men de er sjelden hos mennesker.

Betydning

Parasittiske ormer er skadelig for mennesker. De forårsaker en rekke helsemessige problemer som fører til andre sykdommer, og i noen tilfeller død. Ifølge Worms og Parasitter nettsted, er mer enn 1 milliard mennesker i verden påvirket av rundormer alene.

Behandlinger

Behandlinger varierer avhengig av type orm. Vanligvis noen form for medisin inntas eller injiseres, noe dødelig for ormen, men ikke til verten. Dette fungerer på hjerteorm også: små doser av arsen-baserte sammensatte administreres inn i blodet, til slutt nådde hjertet og drepe ormen. Imidlertid er medisinsk behandling er ikke alltid tilstrekkelig. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig. I andre kan ormer har utløst en sekundær sykdom, så som autoimmun sykdom, som må bli behandlet før de ormer er blitt fjernet.

Forebygging

Nøkkelen til å hindre en orm infeksjon er ren levende. Vask alle gryter og panner etter at de er brukt, og sørge for at kjøttet er kokt hele veien før du spiser den. Maten skal alltid vaskes minst én gang, og huset skal regelmessig blåst og holdes fri for mygg. Hvis det er noen kjæledyr, bør de tas i regelmessig for en sjekk-opp. Det er ikke vanlig, men et menneske kan avtale en parasittisk orm fra en infisert hund eller katt.