Digidexo.com

Frukt og grønnsaker som er bra for huden

Forskere og leger har lenge visst at det vi spiser har en direkte innvirkning på hvordan vi ser ut, så det er ingen tilfeldighet at en sunn kropp og sunn hud gå sammen. I tillegg til de grunnleggende helse som regelmessig mosjon og hydrering, er det en rekke av frukt og grønnsaker som er fullpakket med næringsstoffer som kan hjelpe huden din holde seg frisk.

Avocado

Avokado er full av vitamin E og antioksidanter. Vitamin E er viktig for hudens helse og regenerering, mens antioksidanter treg celle aldring.

Bær

Bær har noen av de høyeste antioksidant nivåer av noe mat, og dermed er bra for hud helse. Bringebær, blåbær, jordbær og tyttebær er alle gode valg.

Gulrøtter

Den beta-karoten i gulrøtter hjelper kroppen danne kollagen og regenerere celler. Å spise gulrøtter selv gir kroppen en naturlig (hvis veldig mild) solkrem.

Spinat

Spinat har en utrolig lang liste med viktige vitaminer, hvorav mange hjelper kroppens systemer fungerer som de skal, reparere celleskader og leverer næringsstoffer der de trengs, inkludert huden din.

Appelsiner

C-vitamin i appelsiner og annen sitrusfrukt er en kraftig antioksidant som bidrar til å forynge huden og støtter generelle helse.